Kansas en Nebraska foto's & tips

'486456' door neretslok '486456' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Scotts Bluff National

neretslok

Scotts Bluff National Monument is een klein natuurpark met als blikvanger de bijna 300 meter hoge rots. Het ligt aan de North Platte rivier in Nebraska, nogal afgelegen, dus veel mensen komen hier niet. Ik zal over het mooie maar onbekende Nebraska binnenkort nog een blog uploaden. Dit ' monument' is van oudsher een herkenningspunt op de lange trail die immigranten moesten afleggen, op weg naar een nieuw leven, naar Oregon en Californië.

'441055' door Lione Kolsteren '441055' door Lione Kolsteren

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Scotts Bluff

Lione Kolsteren

In de 19e eeuw trokken honderdduizenden immigranten van oost naar west in de Verenigde Staten, in de hoop op een beter leven. Een veel gebruikte route voerde langs Scotts Bluff in Nebraska. Hier hield de eindeloze prairie op en begonnen de bergen. Een tocht vol ontberingen. Bewakers stonden boven op de rots op de uitkijk, zodat de lange stoet veilig langs kon trekken. Een landmark die een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van de USA.

'494889' door neretslok '494889' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Scotts Bluff

neretslok

Ik houd niet zo van patriottisme maar in dit geval vond ik de vlag op dit plaatje wel leuk, in combinatie met de strakblauwe lucht en de mooie rots. Bij zoiets moois mag wel een vlag wapperen vind ik. De foto is genomen in juni, mooi lenteweer, bij Scotts Bluff in Nebraska. De route die je door het midden westen van de USA kunt afleggen om louter hoogtepunten te zien, noemden wij de Denver-Denver route. Start in Denver, aankomst in Denver; daar tussen 4000 km in ruim 20 dagen, we hebben van iedere kilometer genoten. Prachtige natuur, soms met geen pen te beschrijven zo mooi, en zeer vriendelijke mensen, gezellige stadjes waar alles te krijgen is en bijzonder goede wegen. Een roadtrip kun je hier rustig een feest noemen. De huurauto’s zijn goed, dat moet ook wel, want de Amerikaan wil hier een goede huurauto. Ook de motels onderweg voldoen prima. Alles is hier ingesteld op de ‘verwende’ bezoeker. Wat hij krijgt zijn cadeautjes van Moeder Natuur. De route loopt globaal gezien in een cirkel: Denver, noordwaarts de Rocky Mountains in – Estes Park-, noordwaarts naar Cheyenne, noordwaarts via Nebraska naar South Dakota – Custer (de 4 presidenten), Rapid City, Wall, Deadwood-, westwaarts naar Wyoming – Buffalo en Cody-, Yellowstone, zuidwaarts naar Grand Teton, -Jackson Hole- , zuidwaarts naar Utah –the Arches- en via Durango, Colorado oostwaarts naar Gunnison, Colorado Springs en Denver. We hebben bekende dingen gezien, maar zijn ook veel echte verrassingen tegen gekomen. We waren bijna drie weken in een prachtig ruig en nog redelijk onaangetast berggebied dat zijn weerga bijna niet kent.

'421425' door adelheid '421425' door adelheid

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Bouwwerk?

adelheid

Is dit een bijzonder bouwwerk te noemen? Het is in ieder geval een apart werkstuk. Deze opeenstapeling van oude auto's, met als voorbeeld de stenen van Stonehenge (vandaar de naam Carhenge), is te vinden langs een kleine weg in het noordwesten van de staat Nebraska. Er komen heel weinig mensen langs, dus qua fotograferen heb je het rijk alleen.

'385301' door adelheid '385301' door adelheid

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Chimney Rock

adelheid

Chimney Rock is het bekendste rotsformatie van de staat Nebraska. Het staat ook op de 'state quarter' van die staat. In de 19e eeuw was dit een belangerijk herkenningspunt voor mensen die met hun huifkarren via de Oregon Trail naar het westen trokken op zoek naar nieuwe vestigingsmogelijkheden. Als ze deze rotsformatie zagen wisten ze dat ze op de goede weg zaten. Menig een zal zich zeker een verrekijker gewenst hebben om al zo snel mogelijk dit punt te kunnen zien.

'488390' door neretslok '488390' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Springtime in Nebrask

neretslok

Heel blij ben ik met het winnende weekblog over Nebraska. Was het daar nu helemaal ' leeg' ? Nee, dat niet. Heel soms zag je dit! Lente in Nebraska. Waar dan ook, de 'echte' lente is altijd mooi!

'448429' door neretslok '448429' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Scotts bluff

neretslok

Scotts Bluff is een belangrijke markering op de oude Emigrants Trail, de route die nieuwe bewoners van de USA namen naar het westen, naar Oregon, Californie en Utah. Als de immigranten, die in een lange stoet met hun huifkarren reisden, hier waren wisten ze: ' de saaie prairies zijn voorbij, maar nu komen als laatste de moeilijke bergen' . Vandaag de dag is Scotts Bluff, vijf hoge rotsen bij de North Platte rivier, een monument. De huifkarren zijn er bij gezet om de geschiedenis nog wat levender te maken. Amerikanen zijn erg ' geschiedenis-bewust'. Overal waar iets van belang is gebeurd of waar iemand is geweest of iets anders gedaan heeft, is een ' historical site'. Het is de moeite waard die te bezoeken.

'443762' door neretslok '443762' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Scotts Bluff Nebraska

neretslok

Een van de immigrantenroutes die in de 19e eeuw immigranten naar de westkust van de USA leidde was de trail die o.a. door Nebraska liep. Als men bij Scotts Bluff was aangekomen, werd dit als een belangrijke landmark ervaren: de eentonige prairies waren achter de rug, de moeilijke bergen begonnen nu. Scotts Bluff is vandaag de dag een historisch monument. De huifkarren en wielen zijn geplaatst in het landschap om het belang van dit punt als immigrantenroute extra te onderstrepen. De route die je door het midden westen van de USA kunt afleggen om louter hoogtepunten te zien, noemden wij de Denver-Denver route. Start in Denver, aankomst in Denver; daar tussen 4000 km in ruim 20 dagen, we hebben van iedere kilometer genoten. Prachtige natuur, soms met geen pen te beschrijven zo mooi, en zeer vriendelijke mensen, gezellige stadjes waar alles te krijgen is en bijzonder goede wegen. Een roadtrip kun je hier rustig een feest noemen. De huurauto’s zijn goed, dat moet ook wel, want de Amerikaan wil hier een goede huurauto. Ook de motels onderweg voldoen prima. Alles is hier ingesteld op de ‘verwende’ bezoeker. Wat hij krijgt zijn cadeautjes van Moeder Natuur. De route loopt globaal gezien in een cirkel: Denver, noordwaarts de Rocky Mountains in – Estes Park-, noordwaarts naar Cheyenne, noordwaarts via Nebraska naar South Dakota – Custer (de 4 presidenten), Rapid City, Wall, Deadwood-, westwaarts naar Wyoming – Buffalo en Cody-, Yellowstone, zuidwaarts naar Grand Teton, -Jackson Hole- , zuidwaarts naar Utah –the Arches- en via Durango, Colorado oostwaarts naar Gunnison, Colorado Springs en Denver. We hebben bekende dingen gezien, maar zijn ook veel echte verrassingen tegen gekomen. We waren bijna drie weken in een prachtig ruig en nog redelijk onaangetast berggebied dat zijn weerga bijna niet kent.

'487501' door neretslok '487501' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Springtime in Nebrask

neretslok

Vorige week plaatste ik een blog over Nevada. Dit soort landschappen horen bij dit blog. De ijskoude winter is net voorbij, de sneeuw is gesmolten en het land wordt weer groen. Springtime in Nebraska!!

'450896' door neretslok '450896' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Immigrantenroute

neretslok

Noem het kitsch maar ik vind het wel leuk. Amerikanen zijn heel geschiedenis-bewust (misschien omdat ze nog maar een korte geschiedenis hebben) en overal zie je historical sites, plekken waar iemand iets gezien, geroepen of gedaan heeft!! Dit is de immigrantenroute, vanaf Kansas door Nebraska naar het westen, de bergen over naar Californie. En ja, als je bij zo'n landmark dan wat oude wagens zet, vind ik dat wel grappig/mooi. De autoroute die je door het midden westen van de USA kunt afleggen om louter hoogtepunten te zien, noemden wij de Denver-Denver route. Start in Denver, aankomst in Denver; daar tussen 4000 km in ruim 20 dagen. Een roadtrip van formaat in veel opzichten. We hebben van iedere kilometer genoten. Prachtige natuur, soms met geen pen te beschrijven zo mooi, en zeer vriendelijke mensen, gezellige stadjes waar alles te krijgen is en bijzonder goede wegen. Een roadtrip kun je hier rustig een feest noemen. De huurauto’s zijn goed, dat moet ook wel, want de Amerikaan wil hier een goede huurauto. Ook de motels onderweg voldoen prima. Alles is hier ingesteld op de ‘verwende’ bezoeker. Wat hij krijgt, zijn cadeautjes van Moeder Natuur. De route loopt globaal gezien in een cirkel: Denver, noordwaarts de Rocky Mountains in – Estes Park-, noordwaarts naar Cheyenne, noordwaarts via Nebraska naar South Dakota – Custer (de 4 presidenten), Rapid City, Wall, Deadwood, westwaarts naar Wyoming -Buffalo en Cody-, Yellowstone, zuidwaarts naar Grand Teton, -Jackson Hole- , zuidwaarts naar Utah –the Arches- en via Durango, Colorado oostwaarts naar Gunnison, Colorado Springs en Denver. We hebben bekende dingen gezien, maar zijn ook veel echte verrassingen tegen gekomen. We waren bijna drie weken in een prachtig ruig en nog redelijk onaangetast berggebied dat zijn weerga bijna niet kent.

'447381' door neretslok '447381' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Nebraska

neretslok

Nebraska is een vrij ' lege' staat. Het is 6 x Nederland en toch wonen er nog geen 2 miljoen mensen. Er is veel landbouw. Het westelijke deel van Nebraska ziet er uit zoals op de foto: vlakten met wuivend prairiegras afgewisseld door groene heuvels. Een soort 'stilte-gebied', the great wide open.....

'444122' door neretslok '444122' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Nebraska

neretslok

Nebraska gaat door voor een vlakke prairiestaat, mooi maar nogal saai en eindeloos. Af en toe een onderbreking van die saaiheid: een kleine verheffing in het landschap..... De route die je door het midden westen van de USA kunt afleggen om louter hoogtepunten te zien, noemden wij de Denver-Denver route. Start in Denver, aankomst in Denver; daar tussen 4000 km in ruim 20 dagen, we hebben van iedere kilometer genoten. Prachtige natuur, soms met geen pen te beschrijven zo mooi, en zeer vriendelijke mensen, gezellige stadjes waar alles te krijgen is en bijzonder goede wegen. Een roadtrip kun je hier rustig een feest noemen. De huurauto’s zijn goed, dat moet ook wel, want de Amerikaan wil hier een goede huurauto. Ook de motels onderweg voldoen prima. Alles is hier ingesteld op de ‘verwende’ bezoeker. Wat hij krijgt zijn cadeautjes van Moeder Natuur. De route loopt globaal gezien in een cirkel: Denver, noordwaarts de Rocky Mountains in – Estes Park-, noordwaarts naar Cheyenne, noordwaarts via Nebraska naar South Dakota – Custer (de 4 presidenten), Rapid City, Wall, Deadwood-, westwaarts naar Wyoming – Buffalo en Cody-, Yellowstone, zuidwaarts naar Grand Teton, -Jackson Hole- , zuidwaarts naar Utah –the Arches- en via Durango, Colorado oostwaarts naar Gunnison, Colorado Springs en Denver. We hebben bekende dingen gezien, maar zijn ook veel echte verrassingen tegen gekomen. We waren bijna drie weken in een prachtig ruig en nog redelijk onaangetast berggebied dat zijn weerga bijna niet kent.

'344227' door adelheid '344227' door adelheid

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Carhenge

adelheid

In een uithoek van de staat Nebraska vind je deze vreemde bezienswaardigheid. Oude auto's dusdanig opsgestapeld dat ze dezelfde formatie vormen als de stenen van het Engelse 'Stonehenge' en vandaar ook de naam 'Carhenge'. Het is een ludieke plek en wel leuk nadat je uren over de eindeloze, vlakke prairie rijdt.

'353035' door missbassgirl '353035' door missbassgirl

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verlaten schuur

missbassgirl

Verlaten half omgewaaide schuur onderweg in Nebraska, Amerika. Een flinke tornado en je heb hem om je oren. Verbasingwekkend hoeveel schuren, huizen ed er achtergelaten worden.

'353038' door missbassgirl '353038' door missbassgirl

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Libelle

missbassgirl

Libelle op prikkeldraad. Onderweg in Nebraska op de landerijen. Toch een sport om zonder Macro-lens toch zo dichtbij mogelijk te komen en ze niet weg te jagen voordat je je foto hebt gemaakt.

'353048' door missbassgirl '353048' door missbassgirl

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Libelle 2

missbassgirl

Wederom een mooie Libelle. Het stikte ervan onderweg. Kon het toch weer niet laten om er een te besluipen. Zo mooi die vleugels. Prachtige beestjes.

'535027' door marcvankessel '535027' door marcvankessel

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Carhenge

marcvankessel

Bij toeval kwamen we langs Carhenge toen we van Cheyenne naar Badlands reden. Carhenge is een identieke kopie van Stonehenge, maar dan gemaakt van -u raadt het al- auto's. Op de foto is slechts een deel te zien. Het kunstwerk is in 1987 gemaakt door Jim Reinders en bestaat uit 39 autowrakken.

'533682' door neretslok '533682' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Landmark

neretslok

Scotts Bluff is een belangrijke markering op de oude Emigrants Trail, de route die nieuwe bewoners van de USA namen naar het westen, naar Oregon, Californie en Utah, het beloofde nieuwe land tegemoet. Als de immigranten, die in een lange stoet met hun huifkarren reisden, op de plek van deze foto waren wisten ze: ' de saaie prairies zijn voorbij, maar nu komen als laatste de moeilijke bergen' . Vandaag de dag is Scotts Bluff, vijf hoge rotsen bij de North Platte rivier, een monument. Er zjin wat huifkarren bij gezet om de geschiedenis nog wat levender te maken. Amerikanen zijn erg ' geschiedenis-bewust'. Overal waar iets van belang is gebeurd of waar iemand is geweest of iets anders gedaan heeft, is een 'historical site'. Het is de moeite waard die te bezoeken.

'529390' door awesomemore '529390' door awesomemore

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Through the looking..

awesomemore

Reis je met Amtrak door de Verenigde Staten, dan ontmoet je (tijdens het eten) niet alleen mensen van allerlei pluimage maar is de kans groot dat je de helft van de tijd in de lounge car te vinden bent waar de ramen groot zijn en het dak half van glas is.

'570161' door marcvankessel '570161' door marcvankessel

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

...henge

marcvankessel

Als je snel kijkt, denk je Stonehenge te zien. Maar hier geen 3000 jaar oude rotsblokken. Noch is de foto gemaakt in de omgeving van Salisbury, UK. Hij is gemaakt ergens op het platteland van Nebraska en de henge bestaat in zijn geheel uit autowrakken. Het is een uit 1987 stammend kunstwerk van Jim Reinders.