Georgia en Tennessee

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Graceland - huis van Elvis Presley

Georgia en Tennessee,
Verenigde Staten


Als je in de buurt (Memphis) bent neem je natuurlijk een kijkje in het huis van Elvis. Nu ingericht als Museum. Alleen de benden verdieping is te bezichtigen. Kamers zijn intact gebleven. Mooi om te zien in de jaren 60 stijl. Er is veel om te zien en om te bekijken. De organisatie is strak geregeld. Op de parkeerplaats kan je een hop on bus nemen die je terugbrengt naar de stad. Hij maakt 2 tussenstops. Bij de bekende opnamestudio waar veel van de Memphis music is opgenomen. En langs ht Blues/Rock en Roll museum. (hebben wij ook bezocht , ook erg leuk als je van die muziek houd). Trip in de bus is gratis, de chauffeur leeft van de fooi.

Graceland is de naam van het landgoed in Memphis, in de wijk Whitehaven (adres: 3764 Elvis Presley Boulevard), met het in 1939 gebouwde herenhuis waar Elvis Presley van 1957 tot zijn dood in 1977 woonde. Hij kocht het voor ongeveer 100.000 dollar om er samen met zijn ouders te wonen. Later namen ook veel vrienden hun intrek in het huis. Vernon, de vader van Elvis, verhuisde in de jaren zeventig naar een aangrenzend huis met zijn nieuwe vrouw Dee.

Graceland is het meest bezochte woonhuis-museum in de VS, na het Witte Huis. Graceland werd op 7 november 1991 geregistreerd in the National Register of Historic Places. Ook werd het op 27 maart 2006 een National Historic Landmark.