Georgia en Tennessee

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Georgia en Tennessee image

Georgia en Tennessee

Georgia en Tennessee
Verenigde Staten
Geenhagelslag

Nashville, de stad waar ik Johnny leerde kennen

Vroeger stond er in de kamer van mijn ouders een apparaat. Een vierkante kast met een groot rond zwarte disc erop. Het was, zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, een LP speler met eronder een rij elpees. Dit fantastische apparaat heeft me toen al meteen gegrepen en ik heb vaak de plaatjes van mijn ouders gedraaid. Voornamelijk van één artiest, namelijk Johnny Cash.

Die diepe baritonstem had iets mysterieus, iets donkers, iets onaantastbaars. Altijd gekleed in een zwart pak. Het is ook niet verwonderlijk dat zijn bijnaam de ‘Man in Black’ werd. Maar wie was Johnny Cash, hoe zag zijn leven eruit? Ik heb met het vaak afgevraagd maar nooit echt tijd in gestoken om hierachter te komen.

De ontmoeting vond afgelopen april plaats. Voor mijn werk ging ik naar St. Louis om te presenteren tijdens het FIRST LEGO League World Festival. Ik ben toen eerder vertrokken en heb er voor gekozen om naar Nashville en Memphis te gaan. Een zoektocht naar country music, rock & roll, Graceland & Elvis en natuurlijk Johnny Cash. Hiervoor moet je in Nashville zijn.

In Nashville vind je namelijk het officiële Johnny Cash museum en daar ben ik toen naartoe gegaan. Het is geen groot museum. Je loopt er in 30 minuten doorheen maar dit kan makkelijk 2 uur worden als je echt alles in je op wilt nemen. In het museum zijn veel memorabilia over Johnny Cash. Een greep uit het assortiment: de films waar hij in heeft gespeeld, handgeschreven brieven en aantekeningen. Er zijn wel 25 verschillende costumen die hij in zijn leven heeft gedragen en waar hij een legende in is geworden.

Het museum schijnt ook een licht op de verschillende periodes van zijn leven. De mooiste misschien wel de beroemde gevangenis concert tour maar er is ook aandacht voor zijn huwelijken. Je vindt er wanden vol met singles en al zijn platen die hij heeft uitgebracht. De films over zijn film carrière zijn fantastisch om te zien dus neem je tijd om de documentaire hierover te zien.

De bijnaam van Nashville is Music City. Deze bijnaam heeft het ontvangen vanwege de vele country music die in Nashville geproduceerd wordt. Maar ook het Country Music Hall of Fame and Museum en de vele belangrijke country gebouwen zoals de Grand Ole Opry en het Ryman theater. Wil je live country horen? Geen probleem, op Broadway staan de muziek cafés aaneen. Hier zijn elke avond live optreden te zien van artiesten die op zoek zijn naar bekendheid en fame.

Ik vond Nashville een erg leuke stad. De mensen zijn relaxed en erg behulpzaam. De stad is klein en eenvoudig binnen 1 á 2 dagen te bezoeken. ‘s Avonds zijn de kroegen afgeladen vol en net als in Amsterdam zijn de bierfietsen elke zaterdag volgeboekt. Hier moet je tegen kunnen maar zelfs als je dit niet kunt dan is er voldoende anders te zien. Maak de stad dan ook zeker onderdeel van een meerdaagse vakantie langs alle muzieksteden die Tennessee en het zuiden van de VS rijk zijn. Het zal je niet teleurstellen. Ikzelf heb er 2 dagen doorgebracht om erna naar Memphis te reizen. Hierover in een latere blog meer.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.