Georgia en Tennessee

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Georgia en Tennessee image

muziekreis in Nashville en Memphis

Georgia en Tennessee
Verenigde Staten
Jeannette

muziekreis in Nashville en Memphis

We vliegen via Philadelphia naar Nashville Tennessee. We huren een auto op de airport en karren maar. Gelijk een lekker country muziekje op de radio want dit is Music City! S' middags duiken we het centrum in en bezoeken de farmers market waar we lekker gaan lunchen en koffie met zelfgemaakt gebak eten. Dan naar het ernaast gelegen Bicentennial stadspark waar we veel leren over de Amerikaanse geschiedenis. Hierna bezoeken we de Country music hall of fame and museum, een must see voor de geschiedenis van de country muziek. Hier worden de grote sterren geeerd. Daarna naar Broadway, the place to be! Hier bruist het elke dag van de live muziek. Tientallen kroegjes bieden country of blues band en onder genot van een lekkere barbeque genieten we hiervan. We hebben thuis via internet kaartjes besteld voor vanavond voor de Grand Ole Opry, een muziek fenomeen in Nashville. In deze enorme concertzaal wordt al sinds jaar en dag elke zaterdagavond een live radio muziek uitzending verzorgd met de beste countrymuzikanten van toen en nu. Voor aanvang duiken we nog even de Opry mall in waar we wat merk spijkerbroeken inslaan die hier de helft kosten van wat je in Nederland betaalt. Ook schoenen en kleding lovers komen hier aan hun trekken. Even nog een hapje eten bij de foodcourt en dan naar de concertzaal. Dit is echt een geweldige avond met voor elke wat wils, google maar eens de Willis Clan, Exile (kon ik hier maar filmpjes plaatsen..) en nog vele andere artiesten die een week van tevoren op hun website http://www.opry.com worden gezet.
De volgende ochtend staan we vroeg op want we hebben een lange rit voor de boeg naar Memphis. We stoppen onderweg even in Jackson waar een art deco Greyhound busstation bewonderen en fotograferen. Het ligt ongeveer 8 km van de snelweg in het centrum van Jackson en het wordt nog steeds gebruikt. Het is prachtig behouden en je waant je even in vroeger tijden (zie mijn foto op RR reporter). In Memphis aangekomen checken we in in het hotel pal naast Graceland, het huis en de begraafplek van zanger en filmster Elvis Presley. We hoeven geen kaarten te reserveren want het is geen hoogseizoen. Wat een sfeertje hier! Tientallen souvenier shops en overal klinkt de grote meester. De volgende ochtend nemen we de eerste tour om 9 uur. Alles is perfect geregeld en je kunt in je eigen tempo door de ruimtes van dit bijzondere huis lopen. Als afsluiting van de tour loop je naar zijn graf in de tuin waar hij ligt begraven samen met zijn ouders, een indrukwekkend moment.
We bezoeken nog het auto museum, zijn prive vliegtuigen die je van binnen mag bekijken en een tentoonstelling over zijn periode in Hawai.
Na al dit moois nemen de gratis bus shuttle naar de Sun studio, waar vele beroemdheden zoals Johnny Cash en natuurlijk Elvis hun platen opnamen. Ook weer een bijzondere tour. Daarna nog met dezelfde bus naar het muziekcentrum van Memphis, Beale street, een beetje vergane glorie zo komt het op mij over maarja het is dan ook maandagmiddag...

Foto's

94a21.jpg
94a21.jpg
Jeannette
18513.jpg
18513.jpg
Jeannette
714fd.jpg
714fd.jpg
Jeannette
0d958.jpg
0d958.jpg
Jeannette
18513.jpg
18513.jpg
Jeannette

Laat een reactie achter

5 reactie(s) bij "muziekreis in Nashville en Memphis"

 • profile image comment
  Door Kokkeeri• geplaatst op 03 Nov 2013 | 15:00:03

  leuk thema hebben jullie uitgezocht voor de trip. ik bel liefhebber van moderne country (erin gestampt door mijn vader)

  Bericht aangepast op 08:14:01
 • profile image comment
  Door Schenkel• geplaatst op 03 Nov 2013 | 18:09:01

  Wat zullen jullie genoten hebben.Lijkt me fantastisch daar!

  Bericht aangepast op 08:14:01
 • profile image comment
  Door Gerrit-Gaspedaal• geplaatst op 04 Nov 2013 | 11:56:53

  Ik heb niks met countrymuziek (hoewel ik er geen hekel aan heb) en niet zo gek veel met Elvis' repertoire (uitzonderingen daargelaten) maar het lijkt me zo te lezen wel een hele bijzondere thematrip!

  Bericht aangepast op 08:14:01
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 04 Nov 2013 | 22:09:03

  Leuke trip Jeannette!

  Bericht aangepast op 08:14:01
 • profile image comment
  Door Royanne2319• geplaatst op 06 Nov 2013 | 22:23:28

  Mooi om te lezen dat de tour door Graceland toch een bijzondere ervaring is geweest. Ik ben zo bang dat het een super over de top Amerikaans toeristisch gedoe is maar ja...ben wel een liefhebber van Elvis dus ik wil er natuurlijk wel een keer heen. Leuk je verslag te lezen.

  Gr. Royanne

  Bericht aangepast op 08:14:01