Georgia en Tennessee

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Georgia en Tennessee image

Georgia en Tennessee

Georgia en Tennessee
Verenigde Staten
Ivonne

Op en top Halloween.

Netherworld Haunted House, oktober 2006

Het is oktober, Halloween wordt volop eer aangedaan in Kennesaw(USA), waar wij voor het werk een tijd wonen. Van een collega hoort mijn man van een soort spookhuis, Netherworld geheten. Het huis is al jarenlang een traditie in de regio en trekt van heide en verre mensen die zich willen storten in het avontuur van Halloween.
Wij nemen een kijkje op de internetsite en lezen:
NETHERWORLD Haunted House is a walk-through dark attraction filled with terrifying live actors, amazing special effects, and incredible monsters
Nieuwsgierig als wij zijn kopen we direct twee kaartjes en gaan de eerste zaterdag op pad. Ik krijg al gelijk een voorproefje als ik voor we naar binnen gaan nog even naar het toilet ga, en er bij het buitenkomen een enorme man mij laat schrikken. Het is dat ik net geplast heb; mijn man ligt nu al dubbel voor mijn neus. Dat belooft wat.
Op de parkeerplaats van de enorme hal waarin alles staat te gebeuren is het een drukte van jewelste en de sfeer zit er goed in. We stappen naar binnen en komen in een geheel andere wereld. Spannende steegjes, donkere plekjes met poppen maar ook dus die levende acteurs. De kunst is om te ontdekken wat echt is en wat niet. De schrik zit er al snel in en voor we 10 minuten binnen zijn heb ik al menig maal gegild, heerlijk!!!
Dat wij toch best wel dapper zijn blijkt uit het feit dat wij, zonder het te beseffen, aanvoerders zijn geworden van een groep van een mannetje of 20. Zij lopen als een opgewonden kluwentje dicht achter ons aan. Men heeft blijkbaar besloten dat die twee Hollanders wel voorop kunnen en dan de zaak kunnen verkennen. Iedere keer moet ik weer een drempel overwinnen om een volgend hoekje om te gaan, deurtje door, we giechelen wat af. Lichaam strak gespannen van de adrenaline. Ik krijg het er zowaar warm van!
Het laatste deel van het huis is een 3d ervaring, waarvoor je dus ook een bril op moet. Spannendst is de achtervolging door een man met een kettingzaag. Gillen, rennen en vooral veel bukken maar we halen het eind.
Na ruim anderhalf uur op scherp staan we weer op de parkeerplaats. Onze hele kluwen lacht en ademt eens even diep in en uit, yes! Ik ben daadwerkelijk drijfnat van het (angst) zweet, maar wat heb ik genoten. Wat is dit prachtig in elkaar gezet, en mooi uitgevoerd. Een Halloween belevenis die zich tot op heden voor mij nog niet heeft geevenaard.

Mocht je nieuwsgierig zijn; bij deze nog een link naar de huidige site van Netherworld.

http://www.fearworld.com/

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij " Op en top Halloween."

  • profile image comment
    Door Regien• geplaatst op 05 Dec 2013 | 04:16:03

    Lijkt me een leuke ervaring! Ik hou wel van Halloween en leuk om dat in het land van herkomst mee te kunnen maken!

    Bericht aangepast op 08:12:15