Florida foto's & tips

'172165' door Klaas456 '172165' door Klaas456

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Nog een visarend

Klaas456

nog een keer langs honymoon island geweest, en na een half uur had ik deze plaat al gemaakt, mijn dag kon niet meer stuk. later op de dag nog een nest met jonge visarenden gezien, en jawel zelf een nest met de american eagle vastgelegd, maar deze laatste was ver weg. nu weer op weg naar huis, mooie herineringen aan deze trip.

'446796' door Oswald '446796' door Oswald

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Wasbeer in de...Everg

Oswald

Tijdens een boottocht over de Everglades kwamen we -voor ons- totaal onverwachte dieren tegen, zoals deze wasbeer. Ik vrees dat het beestje een beetje geconditioneerd was, want het snelde via het dichte takkenbos naar de uiterste dikke tak aan de waterrand om te kijken of er iets te halen viel. Gelukkig deed onze gids niet mee aan deze vertoning. Wiki over de wasbeer: Wasberen (Procyon) zijn een geslacht van de roofdieren (Carnivora) uit de familie kleine beren (Procyonidae). Ze komen voor in grote delen van Amerika en Noord-Europa. De bekendste soort wasbeer is de gewone wasbeer (Procyon lotor).

'289459' door Mennovanderland '289459' door Mennovanderland

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Sunset @ Key West,...

Mennovanderland

Soms maak je geheel per ongeluk een perfecte foto. De zonsondergang was gepland, de catamaran voer toevallig voorbij, maar dat die meeuw (die natuurlijk ook niet wist wat hij deed) precies op het goede moment mijn beeld binnen vloog, dat was puur geluk hebben. Locatie: Key West, Florida (30 november 2010).

'181966' door skylar '181966' door skylar

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

The Keys, Marathon

skylar

Tijdens het bezoek aan the Keys hadden we een huisje gehuurd met een kleine steiger. Hier hadden we een prachtig uitzicht op verschillende tijden van de dag.

'194157' door Bluebird '194157' door Bluebird

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Hurricane Season

Bluebird

De Florida keys worden nog wel eens geteisterd door stevige stormen dan wel orkanen. Overal langs de weg zie je evacuatiebordjes naar schuilkelders. Het gevaar schuilt hem daar in de snelheid waarmee de stormen verschijnen. De hele dag prachtig op het eiland Marathon mooi weer geweest en in de avond verschijnt ineens een heel stormfront.

'403171' door BenRTravellers '403171' door BenRTravellers

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

See you later ...

BenRTravellers

In de Everglades hoef je niet veel moeite te doen om alligators te zien. Pak één van de vele trails en ze liggen letterlijk aan je voeten. En tja, wat doe je dan …. er in een grote boog om heen of toch maar terug? Toen dit exemplaar zijn tanden liet zien op het moment dat ik iets te dichtbij kwam, was de keuze snel gemaakt: See you later, Alligator!

'230606' door liane '230606' door liane

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Key West

liane

Ze zeggen dat de zonsondergang in Key West de mooiste van de wereld is. Dit wordt dan ook dagelijks gevierd op de pier met artiesten en muzikanten. Je kan ook met een boot mee, de zonsondergang tegemoet varen.

'161872' door dreamer666 '161872' door dreamer666

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Wegdromen

dreamer666

In Fort Lauderdale is het reuze een ritje met de watertaxi te maken. Heel ontspannend en reuze om foto's te maken. De watertaxi gebruik je als een hop on hop off en is beschikbaar van 9u s'morgens tot 12u 's nachts. Een dagticket kost 18$

'420166' door Oswald '420166' door Oswald

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Beachlife

Oswald

Miami South Beach, waar naast de pasteltinten in het Art Deco District vooral ook de felle kleuren van dit soort strandwacht huisjes opvallen. Om de zoveel honderd meter staat er een en ze hebben allemaal een andere kleurencombi.

'303105' door herman m '303105' door herman m

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Navelstreng

herman m

Dit is een vanuit het vliegtuig genomen foto van een gedeelte van de Florida Keys, een archipel van ongeveer 1700 kleine eilandjes die deel uitmaken van de Amerikaanse staat Florida. Ze strekken zich uit van Miami in het noordoosten naar het zuiden, en buigen vervolgens in westelijke richting af. Het laatste bewoonde eiland, Key West, is slechts 150 km van Cuba verwijderd. De Keys bestaan uit koraalrots en eilanden met mangroven. Alle bewoonde Keys zijn verbonden met elkaar en het vasteland via de U.S. Highway 1 ook wel Overseas Highway genoemd. Op de foto is deze “navelstreng” goed te zien. Vanuit de hoogte zijn ook de diepe (donkere kleur) en ondiepe plekken van dit gedeelte van de Atlantische Oceaan zichtbaar. Op de Florida Keys heerst een tropisch klimaat. De bekendste Keys zijn Key Largo, van de gelijknamige film, en Key West, ooit woonplaats van de schrijver Ernest Hemingway.

'443705' door Oswald '443705' door Oswald

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

De oorsprong van Key.

Oswald

Als je ooit in Key West bent, vergeet dan niet een 'zoete stop' te maken bij deze bakker, die de originele Key Lime Pie maakt. Alleen al de winkel zelf is het waard om er langs te gaan.

'413453' door BenRTravellers '413453' door BenRTravellers

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Verlegen

BenRTravellers

Heupwiegend schuift ze parmantig voor me over het verlaten strand van Sanibel Island. Ik kan mijn ogen niet van haar afhouden en volg haar op een afstandje. Dan houdt ze halt – alsof ze me door heeft - en werpt een steelse, verlegen blik naar achter. Wat een ogen! De enige reactie die ik uit kan brengen is ‘klik’. Helaas weet ik net haar knipoog naar mij niet vast te leggen (da’s het nadeel hè, van geen spiegelreflex). Overigens, ik zeg wel ‘ze’, maar het zou ook zomaar een mannetje kunnen wezen. Maar bij een ‘hij’ kon ik niet zo’n romantisch verhaaltje verzinnen!

'181125' door marion13 '181125' door marion13

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Fort Lauderdale

marion13

Fort Lauderdale wordt wel het Venetie van Amerika genoemd. Het bestaat uit allemaal kleine eilandjes waarop de rijke der aarden hun kapitale villa's hebben gebouwd. Achter zo'n villa gaat net de zon onder. Levert toch een mooi plaatje op.

'171372' door Mathilda '171372' door Mathilda

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Roze wolk

Mathilda

Na een bezoek aan het drukke Kennedy Space C, wat overigens heel interessant is, reden we richting Merritt Island. Een prachtig natuurgebied (140,000 acres) waar o.a. veel vogels worden gespot. Hier zat een hele groep roze Lepelaars (Roseate Spoonbill; 80 cm) op de mangroven. Er werd filnk geruzied wie waar mocht zitten als er een soortgenoot kwam aanvliegen om te landen.

'395110' door arny '395110' door arny

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Pensacola Beach

arny

Normaal zou dit strand afgeladen vol zijn met zonaanbidders. Helaas was het deze namiddag behoorlijk stormachtig. Opname met lange sluitertijd van 25 seconde om golven en wolken te vervagen.

'443732' door Oswald '443732' door Oswald

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Port Boca Grande...Li

Oswald

Boca Grande (Gasparilla Island) is een rustige gemeenschap aan de westkust van Florida, met vooral strandmogelijkheden. In vroegere tijden vond hier de overslag van fosfaat plaats op grote oceaanstomers. Om die reden is rond 1890 een vuurtoren gebouwd, die er dankzij renovatie en onderhoud nu nog steeds goed bij staat.

'394462' door BenRTravellers '394462' door BenRTravellers

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

TraVIStiet?

BenRTravellers

Mooi gebruind huidje, de kijkers strak in de oogschaduw, getuite lipjes voorzien van een bijpassend kleurtje lipgloss én een verleidelijke blik in de camera. Deze vis is vandaag helemaal de (drag)queen van de Florida Keys! Het was alleen wel zo aardig geweest als zij (of toch hij?) voor een écht vrouwelijk effect de overtollige begroeiing van de bovenlip had verwijderd.

'356816' door Harry-Eggens '356816' door Harry-Eggens

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Yin and Yang

Harry-Eggens

Dank, dank, dank aan een ieder voor zijn/haar reacties en mooie woorden aangaande mijn vorige uploads. Heb er weer van genoten en het weekend kan wat mij betreft niet meer stuk :-) Gisteren plaatste ik een foto uit het hoge Noorden (Alaska) en vandaag één uit het diepe Zuiden (Florida) van het Noord Amerikaanse vaste land. Deze foto heb ik afgelopen februari gemaakt tijdens een rondreis door Florida. Was daar speciaal om vogels, en in het bijzonder de verschillende Reiger soorten, de Visarenden en Pelikanen vast te leggen. Op deze plaat is een Amerikaanse blauwe reiger ( Great Blue Heron/Ardea herodias) te zien die even daarvoor een vis uit de Golf van Mexico heeft geplukt. Weet niet precies wat voor merk vis het is, maar lijkt mij een soort baars te zijn. Gemaakt staande op het mooi witte strand van Fort de Soto Park in de nabijheid van St Petersburg aan de Westkust van Florida. Eten en gegeten worden is het credo en dat is ook hier weer erg duidelijk :-) Heb bij deze foto bewust het oog van de vis als hoofdonderwerp gekozen. Groet en een prettig weekend gewenst, Harry

'399646' door BenRTravellers '399646' door BenRTravellers

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Open Huis

BenRTravellers

Deze ‘casanova’ pronkt maar wat graag met zijn klokkenspel en gaat zonder gene met de bi … uh, ballen bloot. Helaas zijn de vrouwtjes in geen velden of wegen te bekennen en wordt zijn uitsloverij voorlopig niet beloond. Maar er is hoop! Want raar maar waar: naast de mens en apen zijn sommige vleermuizen de enige dieren, waarvan bekend is dat ze orale seks bedrijven. Om de copulatie een paar seconde langer te laten duren – en daarmee de kans op bevruchting te vergroten – likt het vrouwtje tijdens de gemeenschap het mannelijk geslachtsdeel. OK, volstrekt nutteloze informatie, maar toch weer iets geleerd vandaag!

'186798' door Mathilda '186798' door Mathilda

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Rennen!

Mathilda

De Willet wordt aan de vloedlijn op het strand aangetroffen aan de Atlantische en - in de winter - Pacifische kusten van Noord-Amerika. Het is een vogel ter grootte van een grutto. Zijn snavel is echter recht en niet naar boven gebogen en hij heeft een vrij oninteressant grauw gestreept verenpak. Dat verandert echter als hij opvliegt, omdat zijn vleugels een opvallende tekening hebben. Zijn naam komt van zijn roep bij het nestelen, een klinkend "pil-wil-willet". Verder is de vogel vrij zwijgzaam. aldus Wikipedia. Deze Willets (Steltloper, Catotrophorus semipalmatus) waren op zoek naar wat eten langs het strand van Daytona Beach. Toen er één wat eten gescored had, zette ze het op een lopen voor de achtervolgende golven. Een leuk gezicht was dat. (Zie het nu pas.... één l teveel in de naam van deze mooie vogel.... Haastige spoed...)

'390036' door feline '390036' door feline

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Meeuw op pelikaan

feline

de pelikanen waren druk aan het vissen. de meeuw vond het wel handig om een visje mee te pikken uit de bek van de eplikaan. maar helaas voor de meeuw,hij viste achter het net.

'527734' door iKat '527734' door iKat

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Keys: wat is er mis..

iKat

Van eilandje naar eilandje via Florida vaste land naar Key West, een echte aanrader. Maar het is een end springen als je van de brug gaat die je hier ziet ;-) Gelukkig zijn er ook nog hele bruggen!

'489203' door Arja '489203' door Arja

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Strand vogels

Arja

Wildlife als categorie voor een paar vogels op het strand vind ik altijd zo mooi klinken! Zo heel veel wildlife is het niet, echter het zijn bijzondere vogeltjes, want helaas een kenner ben ik niet en kan dus ook echt niet benoemen welke naam deze mooie diertjes hebben. Ze zitten altijd parmantig, rennen als een gek door de golven en het geeft mij altijd een zomers gevoel ! Daarom dus dan toch maar dit strandtafereel!

'532827' door Hns '532827' door Hns

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Key West, Florida...K

Hns

Sunset cruises zijn big business in Key West, de meest zuidelijke stad van de Verenigde Staten. Toen ons schip op de terugweg was, plaatste dit zeilschip zich netjes voor de zonsondergang.