Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

Florida

Florida
Verenigde Staten
Laidbackfool

even bijkomen

De tweede dag in Disney gingen we naar the Disney Hollywood Studios. Dit park hebben we ook in Parijs maar is met niets te vergelijken. Dit park heeft zoveel meer sfeer, attracties shows, daar kan Parijs in de verste verte niet aan tippen.

Zo hebben ze hier een 3d show van the Muppets, een show van Indiana Jones met spectaculaire stunts, een slowride die je in een karretje in 22 minuten langs alle bekende films van toen en nu brengt en nog veeeeel meer.
De tower of terror en the Rocknrollercoaster van Aerosmith ontbreken uiteraard ook niet.

s'avonds sluiten ze af met een geweldige watershow vol vuur dans en lichtjes.

Morgen houden we een dagje rust bij het zwembad en gaan we s'avonds naar downtown Disney om te eten en te shoppen.

Je hebt wel is van die dagen dat je ff teveel gezien heb en je even stoom af moet blazen bij het zwembad, vandaag was zo'n dag! Na zoveel indrukken in New York en Orlando hadden we besloten ff heerlijk niks te doen, lekker uit slapen, zien wat de dag brengt. Nou dat was echt een prima idee, we hebben heerlijk een boekje gelezen bij het zwembad, gezwommen, geslapen en uhhh gebubbled in het bubbelbad wat aanvoelde als 50 graden! Aangezien het hier rond de 35 graden is was dat net iets teveel van het goede.

S'avonds zijn we naar wat in Disneyland Parijs heet " Disney Village ". Hier heet het Downtown disney en is denk ik 10 x zo groot als dat in Parijs. Overal live muziek, eettentjes, winkels, entertainment en nog veel meer. Het is zelfs zo groot dat we het bootje naar de overkant hebben gepakt omdat je anders een half uur aan het lopen bent. De vetste tent die er zat was voor mij "House of the Blues". Dit helemaal in New Orleans style restaurant, club en winkel had alles waar ik van hou. Super mooie kunst aan de muur, vette Jimmy Hendrix muziek en goed eten! Wat wil een mens nog meer.

Joyce, Rita en me pa wilden een ijsje halen bij een echte neppe italiaan. Ook dit was mogelijk in Downton Disney, ze waren alleen even vergeten hun ijsje te maken en Me ma en ik stonden buiten meer als een half uur te wachten voor ze terug waren... Toen had ik me liter slush puppy al op. Het was t wachten overigens wel waard want dat alles in USA groot is wisten we al maar dit ijsje sloeg alles. Zo groot dat je t beter een familie pack kon noemen!

Terug hadden we een taxi gepakt naar het hotel. Onze vermakelijke chauffeur uit Ghana vertelde het ene grappige verhaal na het andere, toen we uitstapte en hij wegreed zwaaide hij zelfs nog helemaal na. De meeste Amerikanen zijn super vriendelijk. Mijn vooroordeel over Amerikanen kan zo de kast in. Als je op straat staat komen ze gewoon een praatje houden. Ook in New York komen ze als ze je zien staan gewoon vragen of ze je kunnen helpen. Dat hoef je van Europeanen niet te verwachten die weten niet hoe snel ze weg moeten zijn. Op tv lijken ze allemaal fake maar dat heb ik nog niet ervaren! Vandaag bij het zwembad ging een vrouw weg en vroeg aan me ma of wij haar boodschappen wilde hebben aangezien ze ging vliegen.

Daar kunnen wij allemaal wat van leren!