Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

Tampa Bay area, Weeki Wachee and Crystal River

Florida
Verenigde Staten
Kevinnadia

Tampa Bay area, Weeki Wachee and Crystal River

Dinsdag 4 november hebben we Sanibel Island bezocht. Dit eiland is enkel per brug (sunshine skyway bridge) bereikbaar en heeft witte stranden en azuurblauwe wateren. We hebben hier een autorit gemaakt door Wildlife Refuge, waar we mooie vogels, vissen en aligators gespot hebben. Na een diner aan het strand en de overnachting in St. Pete beach zijn we de volgende dag naar het pretpark Busch Gardens in Tampa geweest. Dit is een pretpark en dierentuin ineen. Het bizarre was dat we het nog nooit zo rustig gezien hebben in een pretpark, er waren geen wachtrijen en konden overal direct doorlopen. Na de eerste achtbaan waren we helemaal beduusd. Hij ging zo snel en zoveel over de kop dat we eerst bij moesten komen imdat we allebei stinden te tollen. Dit was absoluut de engste en snelste achtbaan die we tot nu toe gehad hadden. Om even bij te komen gingen we de veilige houten achtbaan in want deze gaan nooit over de kop. Maar ach jee, we kwamen er nog zieker uit dan ervoor, pff wat een rommelige rit, alles trilde en schudde heen en weer. Haha. Hierna hebben we een Serengeti safari gemaakt en hebben we met een giraffe geknuffeld die nieuwsgierig in de truck kwam kijken. Geweldig!!
Naast giraffes hebben we de kangaroos gevoerd en ook dit was een unieke belevenis.

De volgende dag zijn we via Weeki Wachee naar Crystal River afgereisd, waar we een kanotocht gemaakt hebben van 8 km. Deze rivier staat bekend om de helderheid van het water en dit maakte het ook waar. Zo mooi, en helder dat je alles kan zien. Ook de manatee (zeekoe) die naast onze kano zwom, konden we zo goed zien dat we uit moesten kijken dat we van angst met de kano niet omkiepte.

Nadat we snel en angstig kennis hadden gemaakt met de manatee vonden we het vandaag tijd worden om met de manatees te zwemmen. Met een boot gingen we naar ze op zoek, maar veelal zijn ze enkel ochtends te spotten. Uiteindelijk zwommen ze voor het vakantiehuis van John Travolta. Heel zachtjes het water in en toen kwamen ze al naar ons toe, het was speeltijd en hebben met ze gezwommen en geknuffeld. Wat een geweldige ervaring!


Tot de volgende blog!

Foto's

10366.jpg
10366.jpg
Kevinnadia
01938.jpg
01938.jpg
Kevinnadia
eb775.jpg
eb775.jpg
Kevinnadia