Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

The Keys and the Everglades

Florida
Verenigde Staten
Kevinnadia

The Keys and the Everglades

Na een lange tocht van Miami naar de Keys. We verblijven op Keys West met hier een aantal stops natuurlijk op de verschillende Keys. Leuke route met tropisch gevoel, het water is er azuur blauw en groen. Onderweg gestopt bij het John Pennekamp Coral Reef State Park, hier met een boot de oceaan op en lekker gesnorkeld. Helaas waren er erg veel jelly fish, niet echt aangenaam zwemmen. Eenmaal er doorheen en omheen zwemmen is het koraal mooi en zelfs het standbeeld gevonden. Hierna aangekomen op Key West en ingecheckt zijn we naar Duvel Street gegaan, 31 oktober ishet Halloween! Echt fantastich om dat hier mee te maken, veel woningen zijn mooi versiert en de mensen helemaal opgedoft! Goede sfeer en lekker gegeten.
Dag 2 beetje rustig aan gedaan, terug gegaan naar het centrum en de zonsondergang bekeken op Mallory Square. Daar komt iedereen heen dus wel erg druk.
Dag 3 verbleven we op Key Largo en zijn we de eerste keer naar de Everglades gegaan. En ja hoor even het park in gaan en de eerste aligator kwam te voorschijn. Lekker gewandeld over de verschillende trails. Veelal over een boardwalk de overige paden waren voorgelopen met water dus helaas niet begaanbaar, wel veel vogels gezien en ja Woody Woodpacker was ook aangwezig.Dag 4 weer door de Everglades getourd en begonnen met een 25km lange fiets tocht, hier uiteraard veel aligatots gezien maar tevens snakes, turtles, birds and fish. De heenrit was goed te doen, alleen de terug weg was volop zwaar wind tegen pppffff afzien.
Daarna bij Wooters een airboattocht gedaan, wat gaaf is dat met 55 mph over het water glijden. Heel vrij geepvoel kregen we daar van. Na en lange dag Evergaldes hebben we deze verlaten en via Marco Island naar Naples gegaan, onderweg nog een wasbeer gezien en veel mooi huizen!!!

Foto's

b26ef.jpg
b26ef.jpg
Kevinnadia
8aabd.jpg
8aabd.jpg
Kevinnadia
e1fe8.jpg
e1fe8.jpg
Kevinnadia