Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

Florida

Florida
Verenigde Staten
Kimmie1005

Fun in Florida

Wederom een update vanuit de auto, dit keer van Miami op weg naar Daytona Beach. Het is nog steeds snikheet en op deze trip stoppen we af en toe bij de ‘speedshops' waar Anton zijn auto onderdelen kan scoren.

Na de vorige update zijn we inderdaad in downtown New Orleans beland in een hotel letterlijk op kruipafstand van Bourbon Street. Hoewel we hebben genoten van de sfeer en de ‘hurricane cocktails' op deze feeststraat hebben we het op beide benen weer terug naar onze slaapplek gered. Ook weer een super leuke plek om 's avonds rond te hangen, beetje Beale Street maar dan veel langer en leuker. Overal live muziek, overal buiten barretjes, veel neon, en dat allemaal gesitueerd in het sfeervolle French Quarter. Dit bekent: ouderwetse huizen met balkonnetjes waar je maar kijkt, heel on-Amerikaans maar zeker de moeite waard om wat rond te struinen. Dat hebben we de volgende ochtend dan ook nog een paar uur gedaan, voordat we in onze auto stapten op weg naar Pensacola Beach.

Over dit strand had ik al verscheidene enthousiaste verhalen gehoord en aan de verwachtingen werd helemaal voldaan. Parelwit strand, kalme blauwe zee, een fel zonnetje en op de achtergrond was een festival bezig dus ook hier weer live muziek. We zijn de dag begrijpelijkerwijs uitstekend doorgekomen. Die avond en een groot deel van de volgende dag hebben we voornamelijk in onze Toyota Corolla (info speciaal voor papa!) doorgebracht en zo waren we maandagmorgen al vroeg uit de veren voor SeaWorld.

In Orlando staan volgens het gidsje zeven van de tien drukst bezochte pretparken ter wereld, dus het was nog even moeilijk kiezen... SeaWorld leek ons echter een leuke mix van pretpark, aquaria en show en daar kregen we gelijk in. Het is schreeuwend duur zo'n park, maar dan heb je ook wel een dag vol zeeleeuwenshows, roggen aaien, acrobaten / dolfijnen show (ja, was wat veel acrobatiek voor een dolfijnenshow maar wel gaaf) en als klap op de vuurpijl natuurlijk de killer whales. Sinds ik als kind Free Willy kapot heb gedraaid ben ik helemaal gek van orka's dus om deze beesten zo van een meter afstand te kunnen bekijken terwijl ze langs een glazen wand zwommen was echt SUPER vet. Qua achtbanen was het park ook niet flauw. Als eerste zijn we in de Manta gegaan, een achtbaan waar je horizontaal onder hangt en dus net als een rog de hele coaster aflegt. Vooral het begin, wanneer je zo'n 50 meter omhoog wordt getakeld zonder iets onder je, is best pittig voor mensen met hoogtevrees... We moesten even bijkomen dus hebben de andere thrillride pas aan het eind van de dag gedaan: de Kraken. Youtube maar eens, erg heftige achtbaan... Bij de ‘splash mountain' variant in SeaWorld stond als waarschuwing ‘You will get SOAKED' en daar was geen woord van gelogen. Druipend kwamen we dat bootje uit, maar dat is bij temperaturen rond de 35 graden best een verademing.

Na Orlando was Miami aan de beurt, stad van langgerekte stranden, art Deco gebouwen, neonreclame en een partyvibe. Heel erg gaaf dus! We vonden in ons coupon gidsje een fifties motelletje aan het water waar de eerste avond opnames plaatsvonden van ‘Magic City' een populaire tv serie in de VS (schijnbaar...) Wij kwamen 's avonds dus terug van ons flaneerrondje op Ocean Drive en belandden toen op een heuse filmset. Zeker 60 mensen druk in de weer met lichten, props, camera's en de hele parkeerplaats stond vol met oldtimers (Anton natuurlijk happy) en ik herkende vaag een aantal acteurs die rondliepen. Leuk om eens te zien!

Die woensdag zijn we een dagje naar de Everglades gereden, een gigantisch moerasgebied in het Zuiden van Florida. Onze eerste stop was het ‘Gator park' waar we meteen in een airboat werden gezet om het gebied te verkennen. Het wildlife spotten viel niet tegen; we waren nog niet uit het zicht van de steiger verdwenen of er waren al drie alligators naast onze boot opgedoken. Na een stuk scheuren in de airboat (vet!) werden we verwacht bij de wildlife show. Een ruige ranger met een zwaar (nep?) Australisch accent haalde het ene na het andere beest uit een grote kooi voor hem en zo bungelden er achtereenvolgens schorpioenen, padden, stinkdieren en hagedissen voor onze neus. Ook ging hij nog even liggen knuffelen met een twee meter lange alligator. ‘Folks, don't try this at home'. Toeristisch als we zijn hebben we ook een foto gemaakt van onszelf met een kleine alligator in de armen (metertje lang), al had deze wel een dicht getapete bek...

Onze laatste dag in de Miami area hebben we op de Keys doorgebracht, of eigenlijk voornamelijk op het water. Vanaf Key Largo zijn we op een boot gestapt en zijn bij een paar verschillende plekken gaan snorkelen. Hoogtepunten waren de barracuda van twee meter en het gezonken Jezusbeeld. Verder veel mooie vissen en koraal gezien en tussen de kwallen door moeten slalommen.

Vanmorgen nog even op South Beach liggen bakken en badderen en inmiddels alweer een tijdje op pad. We hebben nog een kleine week gelukkig want we hebben nog genoeg op het programma staan, waaronder het weerzien met mijn gastbroer Pat. Erg benieuwd naar. Zo, en nu duik ik het gidsje maar weer in om een slaapplek voor ons te vinden voor vanavond! Ciao.