Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

A Wonderful trip to Florida

Florida
Verenigde Staten
Marjankersten

A Wonderful trip to Florida

Aangekomen in Miami, sunshine state Florida hangt er een relaxte sfeer, vakantiegevoel a la minute. Eindeloos blauw water, een zonnetje, een heerlijke temperatuur, lange zandstranden en aardige mensen zorgen voor een leeg hoofd, een lach op mijn gezicht en Nederland is in nog geen 10 seconden op onmeetbare afstand in mijn gedachten.

In Miami fietsen we over de Ocean Drive, waarna we via de kustweg doorrijden naar Cocoa Beach. Daar genieten we van strand, zee, surfers en de vissers op de pier. We zijn er zelfs getuige van dat een kleine hamerhaai wordt gevangen. Die, na kortstondig geshowd te zijn, ook weer zorgvuldig wordt teruggegooid in het water.
Vanuit Cocoa Beach rijden we door naar het Kennedy Space Center, hier kun je ongemerkt een dag lang rondlopen zonder je te vervelen, zelfs als je eigenlijk niet zoveel met ruimtevaart en spaceshuttles hebt. Bonus is een sneak preview van een attractie die pas over 1,5 week wordt geopend. Amerikanen zijn trots op hun Atlantis spaceshuttle. En het toonbaar maken van dit enorme schip met de begeleidende woorden: “Welcome home Atlantis”, levert toch een klein kippenvel momentje op. In de avond komen we aan in St Augustine, het oudste stadje van de USA. Het is een beetje westernachtig. Diezelfde avond neem ik een bijzonder compliment aan in een Irish pub. Nadat ik enigszins verontwaardigd mijn ID moest showen ( “what i’m thirty!”), krijg ik te horen “Good job”! Als ik dit over een paar jaar nog steeds hoor, teken ik er voor ;). Castillo de San Marcos is een bezoekje waard, maar sla ook zeker de San Sebastian Winery niet over als je een wijnliefhebber bent.

De reis gaat verder naar de omgeving van Tampa, St Petersburg en Clearwater. Onderweg doen we Daytona Beach aan. We maken een korte tocht over het strand met onze auto en laten ons rondleiden over het Nascar circuit, de Daytona International Speedway. Een foto van onszelf op Victory Lane mag natuurlijk niet ontbreken. Op de pier van Clearwater weet je niet wat je allemaal langs ziet zwemmen, lopen en vliegen. Grote vogels op de pier die erop uit zijn de vis uit de emmers van de vissers te stelen, pelikanen scherend over het water, maar het beste van al: dolfijnen!

Onze volgende bestemming, Sanibel island heeft een smal strand vol met schelpen en zeewater met een temperatuur van 30 graden. Enigszins verbouwereerd ben ik als ik op het strand lig en er op nog geen 30m afstand een dolfijn langs zwemt. Verderop in de zee zie je deze bijzondere beesten regelmatig zwemmen en spelen. Ook huren we een kajak en gaan we door de mangrovebossen op zoek naar zeekoeien, vogels en alligators. Dit levert een leuk tochtje en leuke foto’s op, maar helaas niets van deze wildlife.

In Naples komen we een beetje onwennig aan. Het is zondag en net zoals op veel plekken in Nederland komt het leven dan wat langzamer en later op gang. Totdat donkere wolken over ons heen trekken brengen we onze tijd door op het heerlijk rustige strand. De pier is ook in deze plaats een aardige trekpleister, maar dat verbaast ons niets als we in korte tijd alweer veel dolfijnen gespot hebben. Ze zwemmen op armlengte langs een aantal mensen die aan het zwemmen zijn. ’s Avonds is het levendig op straat, de vele boetiekjes en restaurantjes dragen hier aan bij. Een overheerlijk ijsje van Kilwins mag zeker niet ontbreken!

Onderweg naar de Everglades komen we een grote schildpad tegen die wil oversteken. Wie zegt dat schildpadden niet snel zijn heeft het mis! Na het iets te hard dichtslaan van de autodeur, rent (ja echt, rent!) de schildpad er vandoor. In Shark Valley pakken we de fiets en maken een rondje van 15 mijl (24 kilometer). We komen onderweg 3 alligators tegen. Erg bijzonder om gewoon je fietsje even op straat te leggen en gezellig naast de alligator te gaan staan. Een mooie tocht waarbij we halverwege op de watertoren geweldig uitzicht hebben op niet alleen de omgeving, maar ook een aantal grote schildpadden in het water eronder. We rijden verder met de auto en doen onderweg een plek aan voor een airboattocht. Met de oordopjes in paraatheid vertrekken we richting het moeras. Een alligator voert een mooie show op door uit de bosjes te komen. We vragen ons af wie nu wie bekijkt. We zijn een attractie voor elkaar. Nadat we genoeg hebben van alle alligators en krokodillen rijden we door naar de Keys.

We stoppen op één van de Upper Keys, Islamorada. Op de Keys vind je geen lange zandstranden, het zijn voornamelijk kleine opgespoten strandjes. Maar heerlijk om te luieren en ontspannen in de vele hangmatten. Ook hier heb ik mazzel als ik opsta en een zeekoe zie langs zwemmen. Fantastisch dat waterleven hier! Niet te missen plek is Robbie’s Marina, hier koop je voor een paar dollar een emmertje vis en kun je enorme tarpons voeren vanaf de pier. Je hangt je arm over de rand van de pier en ze springen omhoog om de vis te pakken. Erg leuk en zeker een aanrader!

De laatste dagen vertrekken we naar de lower Keys, naar het bekende Key West. We verblijven in een mooi huis in Hemmingway stijl. We doen het most Southern point aan (nog 90 mijl vanaf hier naar onze voorgaande vakantiebestemming, Cuba) en gaan naar het strand bij Fort Zachary Taylor Park. We lopen eerst langs het fort en komen onderweg een aantal grote leguanen en andere reptielachtige beesten tegen. Wauw, leuk extraatje! Het strand is hier heerlijk en het water supermooi blauw. ’s Avonds eten we in één van de vele restaurantjes en luisteren naar bandjes in de verschillende cafés. Onze laatste dag huren we een boot om rondom Key West te varen. De uitzichten zijn om niet te vergeten: wat een helder blauw water, gepaard met een mooie blauwe lucht en een fantastische tropische regenbui op zee. Florida we will miss you and definitely come back!

Foto's

f4f87.jpg
f4f87.jpg
Marjankersten
cbee2.jpg
cbee2.jpg
Marjankersten
6a4d1.jpg
6a4d1.jpg
Marjankersten