Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

Florida

Florida
Verenigde Staten
AMostert

Florida Here we come! deel 4

Dag 12: Fort Lauderdale
Nadat we bijtijds opgestaan waren en het ontbijt naar binnen gewerkt hadden, konden we onze kamer niet meer in. AAAAAH, het slot bleek stuk. Daar ging ons op tijd vertrekken. Ach ja, zo ver is het ook niet naar Fort Lauderdale. Vandaag hadden we een vergelijkbaar programma met gisteren en rond 1330 lagen we dan ook weer lekker te bakken. Het strand is Fort Lauderdale is behoorlijk groot vergeleken met Palm Beach, voor de rest was het er vergelijkbaar. Gelukkig konden de meeuwen hier minder goed mikken en waren wij zelf inmiddels wat beter op het strand voorbereid (drinken, eten). De zon van de afgelopen twee dagen heeft ons in elk geval goed gedaan. Terug in het hotel besloten we het vanavond rustig aan te doen. We hebben vlakbij een Chineesje gepakt en zijn daarna in bed gaan liggen en hebben Pirates of the Caribean gekeken. Daarna lekker slapen, nou ja lekker, …

Dag 13: Florida City
Vandaag er weer bijtijds uit. Vaarwel Oostkust, Everglades here we come. Deel vijf van onze vakantie is aangevangen. De rit bracht ons na 1,5 uur in Florida City, nabij Homestead. Hier vonden we na een tijdje rond rijden een hotelletje waar we de komende drie nachten zullen verblijven. Nadat we geïnstalleerd waren bezochten we het Everglades Visitors Center, naast het hotel, om wat ideeën op te doen voor de komende dagen. Terwijl we hiermee bezig waren, kwamen we erachter dat er hier in Florida City een Outlet is. We hebben ons hier dus wederom laten gaan. Na vandaag hebben we wel weer genoeg geshopt voorlopig. We moeten nu alleen nog een keer een extra koffer kopen, zodat we ook alles echt mee kunnen nemen. Na het shoppen hebben we lekker gerelaxt en daarna gegeten bij de buren, The Mutineer. Stiekem toch een zeer aardig visrestaurant. De rest van de avond staat in het teken van relaxen en een tukkie stikken.

Dag 14: Everglades
Vanochtend zijn we weer vroeg opgestaan om naar de Everglades te rijden. Vanaf ons hotel is het ongeveer een kwartier rijden naar de ingang van de Everglades. De weg naar deze poort leidt ons door een gedeelte van Florida zoals we dat nog niet gezien hadden. Het echte platteland van Florida, overal staan boerderijen en men is hard aan het werk op het land. Wat ze verbouwen, geen idee. Goed, na een kwartiertje zijn we dus in de Everglades, dat betekent overigens nog niet dat we op onze plaats van bestemming zijn. Het is nu nog een uur rijden naar Flamingo, dwars door het park, waar we in een kanootje zullen stappen. Rond 1000 zijn we in Flamingo, na wat rond gekeken te hebben, klommen we rond 1100 in een mooie rode kano. Voor de volgende 3 uur zal dit bootje het enige zijn waarin we ons gaan bewegen. Oi, wel goed ons lichaam in het midden houden, anders gaan we om en liggen we tussen de gators. Gelukkig gaat het allemaal goed. In het begin voelde het kanoën wat onwennig, maar na de eerste kilometer hadden we de slag erin. Na 5 kwartiertjes peddelen komen we aan in Coot Bay. Onderweg zijn we eigenlijk alleen in het begin crocs tegen gekomen. Wel veel vogels en andere beesten. Midden op het meer hebben Leander en ik vervolgens geluncht. Onze geweldige lunch bestond uit water en muesli repen. Ok, nu weer 5 kwartiertjes terug. De zon deed deze middag aardig zijn best en zowel Leander en ik zijn een beetje roder geworden. Terug bij de alligators bij het verhuurstentje besluiten we om weer richting de uitgang te rijden en af en toe te stoppen om een stukje te lopen. Zo gezegd, zo gedaan. Echter bij onze eerste stop werden we al na een paar meter flink onder handen genomen door de mosquitos (vooral Leander ;-) Uiteindelijk dus terug naar de auto, want zelf het DEET schrikt de Everglades mosquito niet af. Gelukkig hebben we op onze volgende stops meer geluk. Een echte aanrader is overigens de stop Royal Palm, hier stikte het van de alligators, gieren, aalscholvers, vissen, schildpadden, etc. Rond zonsondergang verlieten we uiteindelijk het park, wat overigens nog een mooi plaatje opleverde. Terug in het hotel even douchen en omkleden, daarna op zoek naar een restaurant om onze laatste maaltijd van 2008 te nuttigen. Uuuuuh, alles is dicht!!! Zelfs de Burger King. Hmmmm, de “Drive Thru Liquor Store” is nog open. Laten we daar een fles wijn scoren en dan eten we wel bij de Denny’s (die zijn namelijk echt altijd open). Na ons diner (“you can’t fuck up fried food”) terug naar onze hotelkamer om met een wijntje het nieuwe jaar in te gaan. Althans, dat was het idee, ware het niet dat we rond 2300 al lekker lagen te slapen.