Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

Florida Here we come! deel 3

Florida
Verenigde Staten
AMostert

Florida Here we come! deel 3

Dag 9: Deland / Daytona
Vandaag alweer de laatste dag in Deland. Aangezien het de dag na kerst is zijn we voornemens om misbruik te maken van de Amerikaanse Kerstgedachte. Nee, ik heb het hier niet over vrede op aarde en gezellig samenzijn met de familie. Ik heb het over het terugbrengen van kerstcadeau’s, welke vervolgens met een fikse korting worden doorverkocht. We zijn daarom wederom naar Daytona gereden om te gaan shoppen in de Volusia Mall. Helaas, is dit geen outlet, zoals in Orlando en na de outlets vallen de prijzen toch een beetje tegen. Niet te min was het shoppenderwijs toch een geslaagde dag en hebben we wederom een aantal items aan onze scoringslijst toegevoegd. Na het shoppen hebben we twee keer een ijsje gehaald bij de Coldstone Creamery in het centrum van Daytona Beach. Tja, Leander vind het erg lekker. Nadat we terug waren in Deland zijn we wederom naar Vidar z’n huis gereden . Amy (Amerikaanse vriendin van Vidar) zou deze avond pasta gaan koken. Wederom een geslaagde en vooral gezellige avond. Rond elven gingen wij echter weer naar Chromy z’n huis, want morgen gaan we vroeg opstaan.

Dag 10: Kennedy Space Center
0630 de wekker gaat, ai!!! We lagen net zo lekker, tja wie een ondernemende vakantie wil, moet soms vroeg opstaan. Anyway, douchen, koffers pakken, ontbijten, koffie drinken, auto inladen en adieu Deland. Vanaf vandaag begint deel vier van de vakantie “ de Oostkust van Florida”. Hoofdstuk één van het vierde deel is Kennedy Space Center. Na een kleine detour kwamen we rond 0930 aan in Kennedy Space Center. Eerst een bakkie en daarna sprongen we op de bussen die ons het gigantisch terrein lieten zien. Na de eerste stop bij de lanceer platformen reden we door naar de tweede stop, De Saturn V / Apollo missies. Wat een indrukwekkende raket die Saturn V, echt gigantisch. Leander heeft in dit gebouw echt alle borden bestudeerd en wij hebben hier dan ook een tijdje rondgehangen. Dit gaf mij in elk geval de gelegenheid om weer een aantal leuke plaatjes te schieten. Na een paar uur rondhangen, tussen de maanlanders, is de prestatie die in 1969 geleverd werd alleen maar indrukwekkender geworden. Goed, volgende stop ISS. Dagelijks scheert het ISS over ons landje. Als je erop let zie je het vaak genoeg over de Nederlandse hemel snellen. Het bezoek aan het ISS processing center geeft ons in elk geval een goed beeld hoe het leven aan boord van het ISS zou moeten zijn en wat er allemaal moet gebeuren voordat een onderdeel de lucht in word geschoten. Na het ISS keerden we terug naar het visitors center, waar we vervolgens zelf de lucht in geschoten werden. De Launch Simulator is in elk geval een leuke en realistische beleving. Na nog wat plaatjes van raketten en shuttles geschoten te hebben vertrokken we richting Titusville, alwaar we de nacht zouden doorbrengen. Het avondeten hebben we genoten in Cocoa Beach. Vlak bij het strand in een tent genaamd “Coconuts on the Beach”, voor Amerikaanse begrippen een zeer aardige tent.

Dag 11: Palm Beach
Vandaag begon de dag wederom vroeg. Op het programma staat de transit zuidwaarts. West Palm Beach is de bestemming. Na een rit van bijna drie uur komen we aan op onze bestemming. Wat een overweldigende luxe om ons heen. Ik had nog nooit in mijn leven 5 DB9’s (in verschillende kleuren) naast elkaar gezien. De Cayenne is hier naast de Bentley en Rolls Royce een echte pauper wagen en zie je 5 keer op iedere straathoek (we hebben er zelf eentje in het mintgroen gezien, echt lelijk, maar waarschijnlijk dus wel custom made.) Nadat we door Worth Avenue gelopen hebben, was het tijd voor het strand. Even lekker bruin bakken, want dat hebben we wel verdient. Het strand van Palm Beach is op zich wel aardig, het zonnetje stond heerlijk te branden en de watertemperatuur was helemaal top. Het strand zelf is niet al te groot, heeft geen strandtentjes, het grove schelpenzand plakt ontzettend op je lichaam en de meeuwen kunnen er goed mikken (ze wisten mijn nek te vinden, bah). Rond 1700 waren we terug in het hotel, nadat we ons gesetteld hadden, zijn we naar Citypark gereden. Een gezellig buurt met veel restaurantjes, winkels en uitgaansgelegenheden. Echt een gekkenhuis, maar wel gezellig. We hebben hier gegeten in een grieks restaurant genaamd “Opa”. Het eten was hier echt top. Leander en ik hebben genoten van Calamari, King Crab, Lobster Tails, garnalen, mosselen en natuurlijk een stukje vis. Heerlijk, ondanks dat ik een aantal zaken voor het eerst at de servetten door de lucht vlogen en de buikdanseres op de tafel stond te dansen was het helemaal TOP . Na het eten hebben we over het pleintje gewandeld en een snoepwinkel gevonden. Echt ongelooflijk, om 2100 op zondagavond is het hier zo druk dat je letterlijk over de koppen kunt lopen. De rij voor de kassa liep bijna tot buiten door. De jelly beans zagen er hier in elk geval erg verleidelijk uit, dus we hebben toch ook een zakje meegenomen. Na dit avontuur hebben we lekker cocktails gedronken in de Blue Martini bar. Althans, ik dronk cocktails. Leander moest nog rijden, dus ze hebben speciaal voor hem niet alcoholische cocktails gefabriceerd. Ze waren in elk geval lekker en ik voelde ze aardig hangen. Zo kon ik in elk geval lekker slapen.Foto's

7339e.jpg
7339e.jpg
AMostert
ff9d7.jpg
ff9d7.jpg
AMostert