Florida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florida image

De key's en Orlando

Florida
Verenigde Staten
Olofensing

De key's en Orlando

Op 29 december om 4 's ochtends landen we op miami. We komen zonder problemen Amerika binnen. Dus dat scheelt weer. We gaan met een Hertzbus onze auto ophalen een Toyota Corrolla. We cruisen gelijk naar Miami South Beach met op de radio, Will Smith - Welcome to Miami. Wel heel speciaal.
Het is nog uitgestorven om deze tijd op Ocean Drive. Dus we cruisen verder naar de haven om de Cruise schepen te spotten, maar ook deze zijn er niet...
We zetten koers naar een oogdokter en komen in een grote kliniek terecht, waar ze ons op de eerste hulp zetten. Maar daar blijkt dat we 6 tot 8 uur moeten wachten, dus naar de volgende kliniek. Daar zijn we bijna gelijk aan de beurt en de check ik is oke. Het is bijna over, maar ik moet nog lang afbouwen. De volgende check is weer in Nederland.
We halen Dario op, die vanuit New York ons een weekje komt vergezellen. Nog even over Miamia South Beach, waar het nu een stuk drukker is en dan door naar de Florida Keys.
We hebben voor 6 dagen een huisje gehuurd wat ontzettend relaxed is. Een twee onder een kap, met eigen achtertuin en kade. Het is net thnuis alleen dan mooi weer !!!! Het huisje staat op het eiland marathon, halverwege de keys.
De volgende dag relaxen we wat en regelen we een boot tochtje met de buurman. Hij heeft een boot en is kapiteit. Dikke prima dus. De volgende dag is het wederom wat relaxen en is het oudjaarsdag. Marathon is een eiland waar niet zoveel gefeest word. We besluiten dan ook om naar het meest zuidelijke eilandje te gaan. Key West. Hier gaan we met de bus heen en vieren we de jaarwisseling. Leuke plek om de jaarwisseling door te komen. Men doet niet aan vuurwerk maar gooit jaarlijks kettingen naar het publiek. Verder is er een traditie met de drag queen sushi. Zij komt van het balkon naar beneden om precies 24.00 Het is een groot "gay" feest. (Er staat een filmpje op youtube. Niet van ons...... http://www.youtube.com/watch?v=3qiqowVh_qw&NR=1 )
's nachts nemen we de bus terug. De volgende dag doen we helemaal niks. We relaxen wat en hangen op het strand rond. Niks te klagen zo'n jaarwisseling ! s 'avond gingen we barbequen. Vette steak en prima bbqtje. Enig min puntje.... Het ging regenen. De volgende dag gaan we duiken. Het is alleen erg koud geworden. We maken twee duiken op koraal en zien verschillende nurse sharks. Niet verwacht maar altijd welkom ! De duikschool is super. Allemaal goed geregegeld en dus bvesluiten we de volgende ochtend nog een keer te gaan. Dit maal een duik op een groot schip wat vroeger van de americaanse marine was en waar men mijnenvelden mee opspoorde en plaatsten. Er staat flinke stroming maar we komen toch bij het wrak. Eenmaal beneden zijn er gigantische groupers van zo'n 2-2.5m lang. Erg cool. Na de duik gaan we snel naar huis. Nemen we een douch en vertrekken we met de auto naar Orlando. Orlando is bijna acht uur rijden. Als we aankomen eten we wat en gaan we slapen.
De volgende ochtend staan we vroeg op. We willen naar disney world. Hier is het grootste disneypark ter wereld. We kunnen bij een ander hotel kijken en krijgen dan korting van 50$ p.p. Das toch mooi meegenomen. Bij dat hotel aangekomen blijkt het timesharing te zijn. Men wil ons een apartement aansmeren die we deeltijd kunnen bezoeken.... De verkoopster komt er na een bezichting redelijk vlot achter dat we daar niet in geintereseerd zijn en wil haar tijd niet verspillen. We krijgen de korting kaartjes en gaan naar disneyland. De hele dag en de volgende dag vermaken we ons in disneyland.
De dag na disney gaan we naar het kenedy space center. Hier worden de space shuttles en de raketten naar de ruimte/maan gestuurd. Erg leuk om te zien. Daarna rijden we naar west palm beach waar we dario afzetten. Hij viert daar nog wat langer vakantie. Wij rijden door naar miami waar we in de avond een plek om te slapen vinden. Overal blijkt het erg koud. In orlando, miami onderweg. Het blijkt dat het nog niet zo koud is geweest sinds 25 jaar. Er is iets mis met de drukgebieden waardoor de koude poolwind hiernaar toe komt. Maar goed vergeleken met nederland is het hier nog prima. Momenteel is een jas niet meer nodig :-)

Foto's

e9f73.jpg
e9f73.jpg
Olofensing
e7eea.jpg
e7eea.jpg
Olofensing
a8fa4.jpg
a8fa4.jpg
Olofensing