Harry Potterpark opent in juni image
Smckle

Harry Potterpark opent in juni

Boterbier drinken bij de drie bezemstelen en een toverstok kopen bij toverstokkenmaker Olivander. Dat kan vanaf 18 juni in de Wizarding World of Harry Potter. De openingsdatum is deze week na maanden van spanning eindelijk bekend gemaakt.

Het Harry Potter pretpark is onderdeel van Universal Orlando in Florida. Fans kunnen hier rondlopen in de magische wereld van de populaire tovernaarsleerling.

Park

In het park is een achtbaan waarbij bezoekers vliegen en vechten in een zelf uitgekozen draak. Vervolgens kun je een tocht maken in de attractie Harry Potter en de Verboden Tocht. Deze start in kasteel Zweinstein, gaat door de kamer van Perkamentus, langs de leerlingenkamer van Griffoendor en het lokaal waar het vak Verweer tegen de Zwarte Kunsten wordt onderwezen. Ook kun je een rit maken in de 'Vlucht van de Hippogrief', waarbij je een bezoek brengt aan de hut van Hagrid. Tijdens dit avontuur wordt uitgelegd hoe je een hippogrief het best kunt benaderen. Tot slot kun je nog een rondje maken in de Zweinstein Express.
Onderweg loop je misschien wel Ron en Hermelien tegen het lijf; net als de meeste andere personages uit het befaamde boek lopen zij dagelijks door het park.

Hype

Dit parkonderdeel is in vijf jaar ontwikkeld en werd vervolgens aangekondigd in 2007. Wereldwijd zijn er meer dan vierhonderd boeken van de reeks Harry Potter verkocht. Zes delen zijn al verfilmd en het zevende boek wordt zelfs verfilmd in twee delen. In november zal het eerste deel uitkomen en 14 juli volgend jaar het tweede deel.

Neem alvast een kijkje in The Wizarding World of Harry Potter





Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.