Verenigde Staten feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Verenigde Staten, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Verenigde Staten, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaarsdag

15 januari – Dag van Martin Luther King
Feestdag ter ere van Martin Luther King.

11 Februari – Presidentdag (President's Day)
Op de derde maandag van februari wordt er een feestdag gehouden ter ere van de oud-presidenten Lincoln, president Washington en alle andere presidenten van de VS.

5 & 6 april – Pasen
Viering van de opstanding van Jezus uit de dood.

24 mei – Pinksteren
Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

30 mei – Herdenkingsdag (Memorial Day)
Dag waarop de Amerikaanse militairen worden herdacht die tijdens hun dienstperiode zijn overleden.

4 juli - Dag der Onafhankelijkheid (Independence Day)
Viering van Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776, waarin de onafhankelijkheid tegenover Groot-Brittannië bevestigd werd.

5 september - Dag van de arbeid (Labor Day)
Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

17 september – Dag van de grondwet (Constitution Day)
Op 17 september 1787 werd de allereerste grondwet getekend. Daarmee is het gelijk de oudste grondwet ter wereld.

12 oktober - Dag van Columbus
Herdenking van de ontdekking van Amerika.

11 november - Veteranen dag (Veteran's Day)
Jaarlijkse herdenking van iedereen, met name veteranen die nog in leven zijn, die in strijdkrachten gediend heeft.

25 november – Dankdag (Thanksgiving)
Nationale feestdag waarbij men dankbaar is voor de oogst en voor alle andere goede dingen.

25& 26 december - Kerstmis

Informatie over Verenigde Staten

Meer Verenigde Staten inspiratie

'192947' door feline '192947' door feline

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Grand Canyon met...ov

feline

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen ca. 2 miljard jaar oud. Het is een onderdeel van de Grand Staircase. Ondanks de grote breedte is de overkant van de Canyon vanaf vrijwel elk punt goed te zien. Dit komt door de extreem lage luchtvochtigheid in het woestijnachtige gebied waardoor de lichtabsorptie hier uitermate gering is. De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept, door de verschillende samenstelling van de lagen in de successie. Het rode gesteente van de Grand Canyon is op haar mooist vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang. Het verdient dan ook aanbeveling om rond deze tijden de Canyon te bezoeken.

'516938' door ErwinenManon '516938' door ErwinenManon

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Mono Lake

ErwinenManon

Onze mooiste zonsondergang tot nu toe, en we hadden hem haast gemist!! Een ranger rade ons aan om naar Mono Lake te gaan net voor zonsondergang. En wat was dat een fantastische zonsondergang! Mono Lake licht dicht bij Lee Vining, het begin van de Tioga Road door Yosemite NP. In Lee Vining kan je overnachten om van daaruit ghosttown Coby te bezoeken en in de avond te genieten van deze bijzondere kleuren!

'484105' door ErwinenManon '484105' door ErwinenManon

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Sunset @ Mono Lake

ErwinenManon

In december 2010 heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa bekend gemaakt dat in Mono Lake een unieke nieuwe levensvorm is ontdekt, een bacterie. Alle leven op aarde bestaat uit zes bouwstenen, namelijk uit koolstof, waterstof, stikstof, zuurstof, zwavel en fosfor. De bacterie die nu door Nasa in Mono Lake is gevonden, heeft in het dna geen fosfor als bouwsteen, maar wel arsenicum. Het feit dat levensvormen uit andere bouwstenen kan bestaan dan tot nu toe altijd werd aangenomen wordt als bijzonder belangrijk beschouwd. In theorie is de kans dat zich elders in het heelal levensvatbare organismen kunnen ontwikkelen, door de vondst van deze bacterie groter geworden. Oke ik geef toe wij kwamen hier voor de zonsondergang en lazen bovenstaand later pas. Mono Lake is goed bereikbaar vanaf Lee Vining dat aan het begin (of eind) van de Tioga pass ligt. Dus ga je de naar Yosemite NP slaap dan een nachtje in LeeVining en bezoek Mono Lake !!

Bekijk alle foto's en tips