Colorado

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Colorado image

Onze start

Colorado
Verenigde Staten
Henk Vanetie

Onze start

Howdy folks,

Ik heb er eindelijk tijd voor een blog te schrijven of beter gezegd ons dagboek. Woendagmorgen om 05.45 uur ging onze wekker om vervolgens om 06.45 uur weg te rijden naar Schiphol. Danny bracht ons weg en wij waren ruim op tijd 08.15 uur op Schiphol. 10.40 uur gingen wij met US Airways naar Philadelphia (8uur 15 min) daar hebben wij 5 uur moeten wachten om onze reis voort te kunnen zetten naar Denver. Dat was wederom een vlucht van ruim 3,5 uur. Om 21.10 uur lokale tijd (05.10 uur Nederlandse tijd) landen op het vliegveld van Denver.

Denver een prachtig vliegveld. Auto opgehaald, helaas geen Ford Escape (was niet meer voorradig), maar wij hadden de keuzen uit diverse andere modellen. De keuze is gevallen op een KIA Sportage 2.5 motor automaat, een hele nieuwe auto stond 8 mile op de teller. De stickers zaten er nog op.

Om 23.00 uur kwamen wij bij ons AIRBNB verblijfadres aan Reuben & Ali. Jonge mensen met 3 kleine kinderen. Deze gaan de volgende gewoon werken en laten ons gewoon alleen. Wij hebben een groot appartement in de kelder, super relax.

Volgende ochtend waren we al om 05.00 wakker en zijn uiteindelijk om 06.30 uur opgestaan. De slaap was echt over. Om 08.00 uur zaten wij aan het ontbijt in het centrum van Denver. Een schitterende ontbijtclub genaamd SNOOZE, Een heerlijk ontbijt en natuurlijk veel eten. Het was erg levendig en gezellig, allemaal mensen die heerlijk genoten van hun ontbijt om de dag fris en scherp te beginnen.De ober had het al snel in de gaten dat wij niet van de States waren en bod ons een heerlijke pancake aan van het huis. Dat snappen die amerikanen wel, hoezo klantenbinding.

Nadat wij het ontbijt op hadden en onze buiken meer dan vol hadden gingen wij de stad Denver verkennen. Een mooie stad waar het erg rustig was en waar de mensen veel rust uitstraalden en daar houden wij wel van, ondanks dat wij best druk zijn. Na een aantal uur wandelen kwamen wij uit bij het State Capitol van Denver Colorado. Een prachtig gebouw van buiten maar helemaal mooi van binnen. Wij hebben een tour gedaan door het gebouw en over de geschiedenis van Colorado en dat was heel interessant. Even voor jullie info. In de meeste staten van Amerika kan je musea / tentoonstellingen gratis bezoeken.

Denver is ook een stad met veel hoge en moderne gebouwen en politieagenten op hele vette motoren. S'middags hebben wij nog een paar heerlijke biertjes op bij Half Yard, deze bar heeft de meeste tapbieren ter wereld. Net toen wij aan het bier zaten begon het te stormen en te regenen, zo hard! Het weer was de hele ochtend tot 15.00 uur heel lekker weer 24 graden. Wij hebben ook nog het stadion van de Rockies (baseball) bezocht, helaas was deze gesloten. Wat zeker de moeite waard is om te bezoeken is het station van Denver.

Foto's

62c55.jpg
62c55.jpg
Henk Vanetie
396fe.jpg
396fe.jpg
Henk Vanetie
ef9c5.jpg
ef9c5.jpg
Henk Vanetie