7x plezier in Chicago

Hoofdfoto bij reisverhaal '7x plezier in Chicago'
Was hier op 2014-04-26 Gepost op:
Wie naar Amerika op city trip gaat, zal 9 van de 10 keer naar New York gaan. En begrijp me niet verkeerd. New York is het zeker waard. Maar dit verhaal gaat nu eens niet over New York. Dit verhaal gaat over The Windy City, Chi-town oftewel Chicago. Deze stad heeft me vanaf het eerste moment gelijk geboeid en om eerlijk te zijn: Ik vond de stad leuker dan New York. Je kunt gerust zeggen dat ik verliefd ben geworden op Chicago. En om jullie te overtuigen hierbij mijn lijstje van de zeven leukste (en veelal ook gratis) activiteiten in Chicago.

Street art
Eén van de redenen van mijn verliefdheid is de hoeveelheid street-art die er in de stad te zien is. Allereerst Cloud Gate. Surrealistische gezichten krijg je van de omgeving wanneer je een blik werpt in dit glinsterend kunstwerk. Het werk is door de locals als snel in het hart gesloten en heeft niet geheel verrassend de naam ‘The Bean’ gekregen. Met stip één van de gaafste kunstwerken die ik ooit heb gezien. Cloud Gate staat in Millennium Park en in hetzelfde park staat nog veel meer. Zo ook het volgende prachtstuk: de Crown Fountain. Het bestaat uit 2 metershoge glazen blokkentorens die ’s nachts ook prachtig verlicht zijn. Op de blokken worden inwoners uit Chicago getoond. Het water dat uit de mond van de vrouw stroomt staat voor leven. Het is een zeer grappige verwijzing naar mythologische wezens die doorgaans water spuiten in een fontein. Overal door de stad staan kunstobjecten die je gratis kunt bewonderen.

Willis Tower
De 110 verdiepingen tellende hoge wolkenkrabber en hoogste gebouw van Chicago is Willis Tower. Maar locals noemen het nog steeds Sears Tower. Sears was namelijk de vorige eigenaar. Het was tot 1998 het hoogste gebouw van de wereld en tot 2012 het hoogste gebouw van Noord Amerika. Dit is niet meer het geval maar het is nog steeds een prachtige gebouw om te bezoeken. Je kunt in de Ledge ervaren hoe het is om 412 meter boven de grond te staan. Dit zijn glazen kubussen die ze aan het gebouw hebben geplaatst in de Skydeck. Erg leuk om te doen maar je moet geen hoogtevrees hebben.

John Hancock Center a.k.a. 360 Chicago
Een andere hoog gebouw van Chicago die je kunt bezoeken is het John Hancock Center dat tegenwoordig de naam 360 Chicago heeft gekregen. Je kunt hier 360 graden rondlopen en op de Tilt kun je liggend naar buiten kijken. Erg lekker is het om een drankje te nuttigen in restaurant The Signature Room op de 95ste verdieping van het gebouw. Dit is trouwens goedkoper dan een bezoek aan de 360 observatory op de 94ste verdieping maar dan kun je niet elke kant opkijken.

‘The L’, de metro van Chicago
Niet te missen in downtown Chicago is de ‘L’. De metro van Chicago die deels boven over de straten van Chicago loopt. Het is erg leuk om hier een rondje centrum in te doen en daarmee het Loop district te zien. Je krijgt een heel ander beeld van de stad en de L draagt bij aan de uniekheid van de stad.

Chicago Rivier wandeling
Al wandelend genieten van de wolkenkrabbers en de ophaalbruggen in Chicago? Loop dan langs de Chicago rivier en neem het allemaal in je op. Wist je trouwens dat de stroom van de rivier is verandert. De rivier was zo vervuild door rioolwater dat ze een serie kanalen hebben gegraven dat Lake Michigan verbindt tot zelfs aan de Mississippi. Dit zorgde ervoor dat de stroom van de rivier omdraaide. De laatste jaren hebben ze een voetpad langs de waterkant aangelegd en deze brengt je langs prachtige stadsgezichten. Vergeet niet af en toe even te zitten op de talloze bankjes om de mensen te bekijken.

Bezoek een sportwedstrijd of geniet buiten het stadion tijdens een wedstrijd
Ook in Chicago kun je genieten van de grote Amerikaanse sporten als basketbal (Chicago Bulls), honkbal (Chicago White Sox en Chicago Cubs) en American Football (Chicago Bears). Ik heb al een aantal honkbal wedstrijden gezien dus voor de afwisseling heb ik deze keer gekozen om een honkbal wedstrijd nu eens niet in het stadion te bekijken maar buiten het stadion op een terras. Een bezoek aan Wrigley Field van de Chicago Cubs is dan ideaal. Het is het 2 na oudste stadion (1914) in de Major League Baseball en één en al atmosfeer. Het stadion is al 99 jaar het thuis van de Cubs. Je ziet de raarste mensen rondlopen rondom het stadion en alleen daarom is het al een feest om te kijken. Bijzonder aan deze wijk is ook dat de omringende huizen allemaal tribunes op hun huis hebben gebouwd. Hier kun je ook kaartjes voor kopen inclusief versnaperingen. Dit heb ik niet gedaan maar het is wel erg grappig om te zien.

Maak een foto van de skyline op een alternatieve locatie
Neem de watertaxi van het Shedd aquarium naar Navy Peer om een prachtige foto te maken van de skyline van Chicago. Dit is helemaal niet duur en een andere manier om de mooie skyline van Chicago op de foto te zetten. Je kunt ook op het uiterste puntje van Northerly Island (bij het Adler Planetarium) gaan staan maar de foto’s van de boot vond ik toch mooier. Overigens is het wel heerlijk wandelen op dit aangelegde schiereiland van Chicago. En wil je meer een industriële look dan is Ping Tom Memorial Park een gave plek.

Dit is nog maar het topje van de ijsberg aan activiteiten. Natuurlijk is er nog veel meer te doen maar dit zijn mijn leukste activiteiten van Chicago. Wat heb jij nog meer gedaan in Chicago?

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Chicago River

Chicago River

Voorvertoning Cloud Gate

Cloud Gate

Voorvertoning The 'L'

The 'L'

Voorvertoning Willis Tower

Willis Tower

Voorvertoning Uitzicht vanuit 360 Chicago

Uitzicht vanuit 360 Chicago

Voorvertoning 360 Chicago

360 Chicago

Voorvertoning The 'L'

The 'L'

Voorvertoning Wrigley Field

Wrigley Field

Chicago River

Chicago River

Cloud Gate

Cloud Gate

The 'L'

The 'L'

Willis Tower

Willis Tower

Uitzicht vanuit 360 Chicago

Uitzicht vanuit 360 Chicago

360 Chicago

360 Chicago

The 'L'

The 'L'

Wrigley Field

Wrigley Field

Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.