Californie image

Californie


Reviews

Californie
Verenigde Staten
Lapierre

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
7
Verenigde Staten Californie
Hansdewildt was hier 31 Aug 2017
Natuurlijk moet je Hollywood en The walk of Fame in Los Angeles beleven. Maar vergeet niet de beroemde stranden te bezoeken; een gratis bezienswaardigheid. Doe dit dan eens met de fiets. In L.A. heb je mooie en lange fietspaden langs de gehele kust. Echt een genot om daar langs de stranden te rijden. Probeer de sfeer te ruiken van deze typische Amerikaanse stranden, zoals in Venice, Santa Monica of Malibu. Deze stadjes aan de rand van LA zijn een verzamelplek voor joggers, bodybuilders, zonfanaten, vreemde vogels en tal van andere mensen. Ook hier geldt het motto dat voor de gehele stad geldt: zien en gezien worden…
Regio
  • heerlijk fietsen daar
  • mooi wandelgebied
  • strand
  • sfeervolle stad
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-06-23
9
Verenigde Staten Californie
Hansdewildt was hier 31 Aug 2016
Sequoia & Kings Canyon National Park waar het hooggelegen Giant Forest 's zomers een echte toeristische trekpleister is, ligt in Californië. De boom genaamd "General Sherman" is niet alleen de grootste mammoetboom, maar ook de grootste boom ter wereld. Hij is 83,8 meter hoog, op anderhalve meter heeft hij een stamomtrek van 24,10 meter (bij de grond 31 meter). Zijn massa wordt geschat op 1950 à 2145 ton. De breedte van zijn kroon is 33 meter, zijn eerste tak heeft hij pas op ongeveer 40 meter van de grond. Het is een hele bijzondere boom en tussen de wortels is een waar doolhof.
Regio
  • mooi wandelgebied
  • rustig
  • indrukwekkend om te zien
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-01-22
10
Verenigde Staten Californie
AnsvH was hier 30 Sep 2016
De heuvels ten noorden van Los Angeles zijn spectaculair mooi. Een droog klimaat zodat er o.a. veel sinaasappelen geproduceerd kunnen worden maar met (nog net) genoeg regen om het landschap groen te maken. De zonsopkomsten en zonsondergangen zijn spectaculair te noemen en het licht is er heel bijzonder. Er zijn geen specifiek toeristische attracties maar als je door het landschap reist kun je niets anders dan concluderen dat het er gewoon prachtig is.
Regio
  • landschap/natuur
  • licht
  • geen toeristische attracties
Review geplaatst op 2017-08-31
8
Verenigde Staten Californie
Neretslok was hier 31 May 2014
Monterey is een van de oudste steden van Californie. In de twinger jaren van de vorige eeuw ontstond hier een bloeiende visindustrie. Van over de hele wereld kwamen mensen hier werken in The Cannery, waar sardientjes werden ingeblikt. In de vijftiger jaren bleek er geen sardientje meer in zee te zitten, de boel was compleet leeggevist (foutje, niet aan gedacht!). Mensen en werk verdwenen uit Monterey. De stad is nu weer opgeknapt en er is een aangenaam centrum om rond te wandelen, te eten, te shoppen, de frisse zeelucht in te ademen en te genieten van de Pacific. Ook Carmel, even verderop is een leuk stadje, maar de sfeer is hier anders. Carmel schept graag het beeld van een ‘ alternatief kunstenaarsstadje’. Het is een klein plaatsje met brede, door bomen omzoomde lanen, en popperige huisjes en winkeltjes, met veel prullaria. Tussen deze twee stadjes vind je 17 mile drive, een panoramische rondweg over het schiereiland van Monterey, langs de kust, met veel fraaie vergezichten. Op de rotsachtige stranden liggen hier en daar zeeleeuwen en bijna aan het einde van de ‘drive’ ligt de Lone Cypress, een rots met daarop een eenzame cypressenboom. Amerikanen hebben de gave om overal wel iets bijzonders van te maken: de Lone Cypress is een beroemd (beschermd!) beeld geworden. Zij staat er al 250 jaar zo en door de boom met kabels vast te zetten hopen de Amerikanen er nog zeker 50 jaar aan toe te voegen. Een chique, maar mooi stukje Californie, dit woeste kustlandschap.
Regio
  • leuke kuststadjes met prettige sfeer
  • mooie natuur
  • veel visrestaurants
  • vrij duur
  • populair bij Amerikanen, kan druk zijn
Review geplaatst op 2016-12-22
9
Verenigde Staten Californie
MarleenvM was hier 31 Aug 2011
Highway 1 is een kustweg die zeer populair is onder Amerika-reizigers. Hoewel de route ruim duizend kilometer lang is beperken de meeste zicht tot het stuk tussen Los Angeles en San Francisco (ong. 700 km). Het landschap varieert regelmatig maar nooit ben je ver verwijderd van zicht op de grote oceaan. Neem genoeg tijd voor deze weg want je stopt vaker dan je denkt. Regelmatig wordt je getrakteerd op de mooiste uitzichten, leuke dorpjes en verlaten landschappen. De leukste stadjes om te stoppen vond ik Morro Bay (vissersdorpje) en Santa Cruz (pretparkje). De leukste plekken om even te stoppen vond ik Point Lobos (wildlife) en Piedras Blancas (zeeolifanten). Er dan zijn er nog de talloze plekken waar je gewoon lekker van het uitzicht geniet en even langs het stand kunt wandelen.
Regio
  • Gevarieerd uitzicht
  • Leuke stadjes
  • Makkelijke te doen met huurauto
  • Sommige plekken zijn erg druk
Review geplaatst op 2016-12-25
8
Verenigde Staten Californie
Viclo was hier 30 Sep 2016
Wij kennen Californie vooral van de grote steden ; LA, San Francisco en San Diego. Maar deze staat is bezaaid met prachtige Nationale Parken;Yosemite,Death Valley , Kings Canyon, Sequoia .Vooral Sequoia en Kings Canyon vind ik een aanrader; veel minder druk . Bij een rondreis met de auto op tijd benzine tanken,vooral als je buiten het hoogseizoen (oktober) gaat want in de Nationale Parken zijn 2 van de 3 benzinestations dan al gesloten en deze liggen een paar uur rijden uit elkaar.
Regio
  • Goede wegen
  • Bij overnachting in park geen gsm bereik
Review geplaatst op 2016-11-07

TOP REISAANBIEDINGEN

Eilandhoppen in Hawaii

NBBS Reizen

Eilandhoppen in Hawaii

Ontdek Oahu, The Big Island Hawaii en Maui tijdens een leuke island hopping reis. Je kunt deze reis uitbereiden naar 13 dagen inclusief Kauai. Combineer met Californië!

indiv. reis - Excl. vlucht - 10 dagen vanaf €1294
Een reis door het Wilde Westen

NBBS Reizen

Een reis door het Wilde Westen

Maak kennis met Texas, The Lone Star State. Reis met een huurauto naar bruisende muzieksteden en verrassende natuurgebieden en verblijf op een ranch.

indiv. reis - Incl. vlucht - 16 dagen vanaf €1773
Roadtrippen in The Deep South

NBBS Reizen

Roadtrippen in The Deep South

De zuidelijke staten zijn bekend vanwege de gastvrijheid en de indrukwekkende muzikale geschiedenis. Maak een roadtrip langs onder meer New Orleans, Memphis en Nashville.

indiv. reis - Incl. vlucht - 16 dagen vanaf €1836
Mooie autorondreis vanuit Boston

NBBS Reizen

Mooie autorondreis vanuit Boston

Maak per huurauto een rondreis door de glooiende landschappen van New England, langs lieflijke stadjes en beboste heuvels. Deze chamante regio is het mooist in de herfst.

indiv. reis - Incl. vlucht - 11 dagen vanaf €1199
Ontdek Oregon & Washington State

NBBS Reizen

Ontdek Oregon & Washington State

Een grillige kustlijn, ruwe bergketens, gletsjers en regenwouden kenmerken de natuur van Oregon en Washington. Verken deze weinig bezochte staten per huurauto vanuit Seattle.

indiv. reis - Incl. vlucht - 17 dagen vanaf €1588
Roadtrip van Seattle naar Denver

NBBS Reizen

Roadtrip van Seattle naar Denver

Reis met een huurauto van Seattle naar de nationale parken in de Canadese Rockies. Terug in de VS bezoek je de mooiste plekken van Montana, Wyoming en Colorado. 

indiv. reis - Incl. vlucht - 19 dagen vanaf €1633