Californie reviews

10
Verenigde Staten Californie
AnsvH was hier 01 okt 2016
De heuvels ten noorden van Los Angeles zijn spectaculair mooi. Een droog klimaat zodat er o.a. veel sinaasappelen geproduceerd kunnen worden maar met (nog net) genoeg regen om het landschap groen te maken. De zonsopkomsten en zonsondergangen zijn spectaculair te noemen en het licht is er heel bijzonder. Er zijn geen specifiek toeristische attracties maar als je door het landschap reist kun je niets anders dan concluderen dat het er gewoon prachtig is.
Regio
  • landschap/natuur
  • licht
  • geen toeristische attracties
Review geplaatst op 2017-08-31
8
Verenigde Staten Californie
viclo was hier 01 okt 2016
Wij kennen Californie vooral van de grote steden ; LA, San Francisco en San Diego. Maar deze staat is bezaaid met prachtige Nationale Parken;Yosemite,Death Valley , Kings Canyon, Sequoia .Vooral Sequoia en Kings Canyon vind ik een aanrader; veel minder druk . Bij een rondreis met de auto op tijd benzine tanken,vooral als je buiten het hoogseizoen (oktober) gaat want in de Nationale Parken zijn 2 van de 3 benzinestations dan al gesloten en deze liggen een paar uur rijden uit elkaar.
Regio
  • Goede wegen
  • Bij overnachting in park geen gsm bereik
Review geplaatst op 2016-11-07
9
Verenigde Staten Californie
hansdewildt was hier 01 sep 2016
Sequoia & Kings Canyon National Park waar het hooggelegen Giant Forest 's zomers een echte toeristische trekpleister is, ligt in Californië. De boom genaamd "General Sherman" is niet alleen de grootste mammoetboom, maar ook de grootste boom ter wereld. Hij is 83,8 meter hoog, op anderhalve meter heeft hij een stamomtrek van 24,10 meter (bij de grond 31 meter). Zijn massa wordt geschat op 1950 à 2145 ton. De breedte van zijn kroon is 33 meter, zijn eerste tak heeft hij pas op ongeveer 40 meter van de grond. Het is een hele bijzondere boom en tussen de wortels is een waar doolhof.
Regio
  • mooi wandelgebied
  • rustig
  • indrukwekkend om te zien
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-01-22
8
Verenigde Staten Californie
neretslok was hier 01 jun 2014
Monterey is een van de oudste steden van Californie. In de twinger jaren van de vorige eeuw ontstond hier een bloeiende visindustrie. Van over de hele wereld kwamen mensen hier werken in The Cannery, waar sardientjes werden ingeblikt. In de vijftiger jaren bleek er geen sardientje meer in zee te zitten, de boel was compleet leeggevist (foutje, niet aan gedacht!). Mensen en werk verdwenen uit Monterey. De stad is nu weer opgeknapt en er is een aangenaam centrum om rond te wandelen, te eten, te shoppen, de frisse zeelucht in te ademen en te genieten van de Pacific. Ook Carmel, even verderop is een leuk stadje, maar de sfeer is hier anders. Carmel schept graag het beeld van een ‘ alternatief kunstenaarsstadje’. Het is een klein plaatsje met brede, door bomen omzoomde lanen, en popperige huisjes en winkeltjes, met veel prullaria. Tussen deze twee stadjes vind je 17 mile drive, een panoramische rondweg over het schiereiland van Monterey, langs de kust, met veel fraaie vergezichten. Op de rotsachtige stranden liggen hier en daar zeeleeuwen en bijna aan het einde van de ‘drive’ ligt de Lone Cypress, een rots met daarop een eenzame cypressenboom. Amerikanen hebben de gave om overal wel iets bijzonders van te maken: de Lone Cypress is een beroemd (beschermd!) beeld geworden. Zij staat er al 250 jaar zo en door de boom met kabels vast te zetten hopen de Amerikanen er nog zeker 50 jaar aan toe te voegen. Een chique, maar mooi stukje Californie, dit woeste kustlandschap.
Regio
  • leuke kuststadjes met prettige sfeer
  • mooie natuur
  • veel visrestaurants
  • vrij duur
  • populair bij Amerikanen, kan druk zijn
Review geplaatst op 2016-12-22
9
Verenigde Staten Californie
aticketto was hier 01 sep 2011
Highway 1 is een kustweg die zeer populair is onder Amerika-reizigers. Hoewel de route ruim duizend kilometer lang is beperken de meeste zicht tot het stuk tussen Los Angeles en San Francisco (ong. 700 km). Het landschap varieert regelmatig maar nooit ben je ver verwijderd van zicht op de grote oceaan. Neem genoeg tijd voor deze weg want je stopt vaker dan je denkt. Regelmatig wordt je getrakteerd op de mooiste uitzichten, leuke dorpjes en verlaten landschappen. De leukste stadjes om te stoppen vond ik Morro Bay (vissersdorpje) en Santa Cruz (pretparkje). De leukste plekken om even te stoppen vond ik Point Lobos (wildlife) en Piedras Blancas (zeeolifanten). Er dan zijn er nog de talloze plekken waar je gewoon lekker van het uitzicht geniet en even langs het stand kunt wandelen.
Regio
  • Gevarieerd uitzicht
  • Leuke stadjes
  • Makkelijke te doen met huurauto
  • Sommige plekken zijn erg druk
Review geplaatst op 2016-12-25