Californie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op avontuur in Californië

Californie,
Verenigde Staten


Toen onze zoon 4 jaar was maakten we een rondreis van 6 weken per camper door Californië. Wat een avontuur, en wat fijn om zo lang, zo intensief samen te reizen. Het voordeel van reizen met een camper voor kinderen is dat ze iedere avond in hetzelfde bed slapen, en toch het gevoel van 'hun eigen huisje' hebben. Ook is het van belang niet te lange afstanden op een dag te reizen, en soms wat langer op 1 plek te blijven.
We starten en eindigen in San Francisco en rijden na een bezoek aan Yosemite en Sequoia National Park, door naar het groene en minder druk bezochte Noord Californië. Hier verblijven we onder meer een aantal dagen in Crescent City aan de kust.
Het blijkt een geweldige plek, met een gezellige vissershaven waar we pelikanen en zeehonden spotten, verse tonijn kopen en langs het strand heerlijke wandelingen maken. South Beach is een mooi breed en rustig zandstrand waar je regelmatig surfers ziet, weer of geen weer. Uren struinen we over dit brede strand op zoek naar mooie schelpjes en 'sand dollars', en zitten we op een steiger in de haven, genietend van de zeehondjes die onder onze bungelde voeten door zwemmen.
Veel mensen slaan dit gedeelte over wanneer ze Californië bezoeken; en dat is zonde! Wat vonden wij Noord Californië mooi en ongerept...