Californie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Californie image

Californie

Californie
Verenigde Staten
Yor

Rondreis in Californië met 2 vrienden

We hadden uiteindelijk een uurtje vertraging waarvan we een half uur goed gemaakt hebben tijdens het vliegen. We waren ruim op tijd bij de gate, waardoor wij wel een zitplek hadden in de wachtruimte en de rest niet. Altijd een goede uitgangspositie voor het spelletje “mensen kijken”. Iedere kerel met een baard werd gescreend op terrorist-potentie (“ok, als ie naar z’n onderbroek grijpt hoeken we m neer!”). De tijd ging wel voorbij gelukkig.
Eenmaal in het vliegtuig bleek dat we prima plekken hadden bij het keukentje. De vlucht duurde ruim 10 uur en we kregen 2x te eten, maar wel als allerlaatste… geen punt want het was, en dat verwachtte ik niet, prima binnen te houden. Het uitzicht was af en toe echt schitterend, toen we over groenland en de dorre vlaktes van amerika vlogen. Ook hier vloog de tijd (Haha) mede door het inflight entertainment ding wat moeilijk traag was, en af en toe wat tukken en muziek luisteren.
Eenmaal op LA waren we sneller door de douane dan verwacht, hadden we vrij snel de koffer en mochten we de koffers ook dicht houden (ondanks dat ik vergeten was mijn appel en krentenbollen op het goederenformulier aan te geven). Buiten stond er een bus klaar die ons naar de autoverhuur zou brengen. Hier troffen we de zelfde belgische mensen als in het vliegtuig. En als ik zeg troffen, bedoel ik ook dat we ze goed geraakt hebben. Eerst liep martijn die norse vrouw omver, en vervolgens reed ik er nog een keer met mijn koffer overheen. Moet ze maar niet aan het begin van een rij stil gaan staan en frans gaan praten…
We bleken een andere auto mee te krijgen dan we geboekt hadden, en met ander bedoel ik groter. Zie de foto’s zou ik zeggen.
We wisten dat je een automaat in D moet zetten om te rijden, maar dit kostte ons toch nog een kwartiertje. Net als het starten van de motor trouwens. En het op slot doen van de auto.
Ook dat? Ja, ook dat. We stonden bij het hotel een kwartier te ku… klooien om de achterklep dicht te krijgen. Toen kwamen we er achter dat als je de sleutel binnen een meter van de deur houdt, hij automatisch opent. En dus niet reageert op het ‘sluit deur’ knopje.
Vervolgens checkten we in bij het hotel en wie zagen we daar… onze belgische vrienden, die net zo op ons hadden staan schelden bij de autoverhuur! We vermoeden dat ze de zelfde tour doen.
Hierna zijn we de auto weer in gestapt, Martijn wist een goede outletwinkel. Het bleek een heel centrum te zijn. Ik heb nog nooit een man zo gelukkig zien kijken toen hij een winkel in stapte. Martijn had zijn paradijs gevonden. Op dat moment baalden we ervan dat we vooraf niet even aandelen Tommy Hilfiger gekocht hadden, want die schoten omhoog!
Later hebben we nog een hapje gegeten bij een diner (met gratis refills, en dat hebben we geweten!) en een koelbox voor in de auto geregeld. Toen vonden we het ook wel welletjes en hebben we ons bed opgezocht. Om 5 uur ‘s ochtends waren we klaarwakker. Toch die jetlag. Straks komt er iemand van de organisatie met de reispapieren en dan gaan we echt op pad. To be continued…


»En nu maar wachten…
We zijn zojuist ingecheckt op schiphol en zitten nu de tijd vol te maken. Uiteraard bij een voor ons zeer bekend restaurant. De sfeer is goed, niet eens ochtendhumeurig of gespannen. Het niveau hebben we net in de koffer gelaten volgens mij want het lied ‘de reddingsboot’ dat we vrolijk meezingen is duidelijk niet door een atoomfysicus geschreven.

Afsluitende opmerking: martijn: ik vind wel dat de klm uitstraling heeft qua vliegtuig. Met dat blauw en dat wit.

Update: ik hoor net dat de 2 andere mannen zich licht zorgen maken over hun bagage. Martijn heeft namelijk een schoenendoos gevuld met kabeltjes en een paar verdachte deobussen bij zich en Steef herkent zich in die tactiek. Hij heeft namelijk ook een tas met vage bedrading in zijn koffer.”zouden ze dat nou ook verdacht vinden? Nee toch?”

Komende zomer


Komende zomer wordt door 3 bijzondere mannen Amerika onveilig gemaakt. Waar mogelijk zal ik een update geven via dit Blog. Nu maar hopen op free WiFi hotspots
Ed