Californie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Californie image

Haar bij de vis

Californie
Verenigde Staten
Awesomemore

Haar bij de vis

De grens tussen Noord California en Noord Noord California ligt daar waar de wijnvelden van Napa en Sonoma overgaan in Redwood bossen. Het is een tasbaar verschil. Wijnrank wordt Redwood, Toyota Prius wordt RAM Heavy Duty Pick-up, 2 assen worden er 3, gladde kin wordt baard met dunne staart, woonwijk wordt trailerpark en op gewicht, overgewicht met hang naar obees. Je hoeft niet te zoeken naar deze verschillen, ze zijn er gewoon. Punt.

De Noord Noord Californian is een mens van vet, vlees en....vis. Zalm is hier geen ex-minister met een bank, zalm is de prooi die gevangen moet worden. Het liefst zou men het met de blote handen doen, maar een hengel is een goed alternatief. In het weekend van Memorial Day begint op de grens met Oregon het zalmseizoen. En het is druk, heel druk.

In Trinidad, een gehucht van 400 inwoners, ruikt het naar vis. Figuurlijk; het is de spanning van de jacht. Bij de pier is het een drukte van belang. Pick-ups en trailers bepalen het beeld. Mannen met baarden in gele hesjes dirigeren het verkeer de juiste kant op. Trailers to the left, SUV's to the right. Een voor een schuiven vaders en zonen hun boot de helling af de zee in.

De dag is nog jong, maar zal voor velen niet ouder worden. Want elke vis die nu nog in de buurt van Trinidad rondjes zwemt heeft duidelijk niet op zijn kalender gekeken. Salmon Day is here baby en dat betekent haar bij de vis.

Foto's

5fa45.jpg
5fa45.jpg
Awesomemore
384cd.jpg
384cd.jpg
Awesomemore
db5c0.jpg
db5c0.jpg
Awesomemore
cbb20.jpg
cbb20.jpg
Awesomemore
384cd.jpg
384cd.jpg
Awesomemore
cbb20.jpg
cbb20.jpg
Awesomemore