Californie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Californie image

Roadtrip USA - South West: Phoenix - Los Angeles

Californie
Verenigde Staten
Paulboon

Roadtrip USA - South West: Phoenix - Los Angeles

Mijn autoroute - USA Deel 1: Van Phoenix tot LA – Niet naar het oosten, maar een lange weg richting het westen ditmaal; helemaal tot aan de kustlijn van de Grote Oceaan met Californië. Na een vlucht van in totaal 14u werden de tassen verrassend opgewekt van de bagageband opgepakt. De luchthaven van Phoenix doet denken aan een actiefilm uit de jaren tachtig; alles is gestoffeerd met een flets grijs en rood tapijt, zelfs de muren. Het is een uur of zeven en het begint langzaam donker te worden buiten. Toch maakt Phoenix haar reputatie als warmste stad van de VS meer dan weer en een haast verstikkende muur warme lucht verwelkomt onze eerste stappen in Arizona.

De Roadtrip Essentials
Voor een roadtrip is één ding natuurlijk vrij fundamenteel: een auto. Wij hadden onze auto vanuit Nederland gereserveerd, maar dit kun je altijd ter plaatse doen. Wil je dit laatste doen, zoek dan verhuurlocatie buiten de luchthaven. De belastingen in Amerika verschillen weliswaar per staat, maar soms ook per locatie. Je betaalt op de Rental Car Center ter plaatse namelijk wel de hoofdprijs, bijna 50% tax. Zelfs een upgrade of extra verzekering wordt dan een wel erg duur grapje.

Onze roadtrip USA was nagenoeg volledig op de bonnefooi, met enkele overnachtingen die we vanuit Nederland geboekt hebben. Bijna overal kun je nog wel een hotel of motel vinden met een kamer vrij. Vergeet daarbij zeker niet te onderhandelen! Na een beetje tegenstribbelen gaat een kamerprijs al gauw met 20%-50% omlaag. Je kunt tijdens de reis ook online deals proberen te scoren via bijvoorbeeld Priceline.com. Via de iPhone hebben we minstens de helft van onze overnachtingen pas een dag van te voren vastgelegd met flinke kortingen.

Hoewel de airco in je gehuurde auto de reis erg comfortabel maakt, zorg er wel voor dat je in ieder geval genoeg water bij je hebt in de auto. De afstanden zijn er namelijk erg groot. Daarnaast is een koelbox aanschaffen vanaf dag één is ook zeker geen overbodige luxe. Misschien staat er zelfs eentje tweedehandse te koop in het hotel van je eerste overnachting. Maar goed, na een goed eerste nacht Amerika vervolgden we onze reis verder richting het westen, richting ‘the city of angels’: Los Angeles!

Yoshua Tree National Park
De nationale parken in Amerika zijn beroemd en je begrijpt al snel waarom. Zeker als je meerdere bezoekt tijdens je reis krijg je een goede indruk van de omvang en afwisselend landschap van Amerika. Voor ons wat Yoshua Tree National park de eerste en een waar feest voor het oog. Een uitgestrekt droog en dor landschap werd afgewisseld met cactustuinen, weelderige oases, geslepen rotsformaties en natuurlijk de beroemde Yoshua Trees – die onder meer op een albumcover van de Ierse rockband U2 siert.

Los Angeles
The city of Angels; deze ondertussen 230 jaar oude stad (of eigenlijk metropool) is – op New York na – de meeste populaire stad van Amerika. Lang voordat je de stad zelf binnenrijdt rijst er een indrukwekkend stedelijk tafereel op om je heen. Kolossale autowegen worden geflankeerd met triomfantelijke billboards en hoogbouw. Wil je hier niet de hele dag in de file staan moet je weten wanneer je welke kant op moet of, zoals wij, gewoon veel mazzel hebben. De wegen staan er namelijk bijna de hele dag vast. Mede hierdoor, maar ook door het leven op straat voelt de stad erg druk, onrustig en erg gehaast aan. Toch is dit maar het oppervlakte van het leven in LA.

Al na een paar uur merk je dat LA onder de oppervlakte een bruisende en super gezellig stad is. Je moet de stad een kans geven om zich te bewijzen en zeker als je de stranden bij bijvoorbeeld Santa Monica hebt aangedaan geeft LA je een onbeschrijfelijk gevoel van vrijheid. En dat in één dichtbevolkte gebieden ter wereld! De voorgeschreven culturele bezoeken in het centrum zullen zeker de moeite waard zijn, maar voor ons was vooral de wandeling door de artistieke wijk en over de boulevard bij Venice Beach het hoogte punt. Een sfeervolle en bedrijvige omgeving met veel kleine cafés en restaurants waar je tijdens het avondeten heerlijk kunt genieten van een adembenemende zonsondergang.

De Roaptrip USA ging uiteraard verder; naar San Francisco! Wordt vervolgd

Foto's

a6622.jpg
a6622.jpg
Paulboon
e0da4.jpg
e0da4.jpg
Paulboon
d126d.jpg
d126d.jpg
Paulboon