Californie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Californie image

Californie

Californie
Verenigde Staten
Dianethone

United States....here we come!

Na de meer obligate vakantiebestemmingen in de orde van 'resort 'hier en 'club'daar was het tijd om andere einders te gaan ontdekken!
Al lang stak het verlangen de kop op om de Grand Canyon te bezoeken en in 2001 was het zover! We gingen naar de States! Heel braafjes boekten we een begeleide rondreis,die zou ons langs de grootste highlights brengen tot in Yellowstone toe!En dat in twee weken!
Maanden op voorhand genoten we van het vooruitzicht en de vertrekdatum kwam stilletjesaan in zicht.En dan,drie weken voor D Day een telefoontje van het reisbureau:'Er kon niet vertrokken worden want er was niet genoeg belangstelling voor deze reis!' Het licht ging uit,ik had een moord kunnen plegen maar niets hielp,er waren maar twee optie's :ofwel onze centen terug ofwel zelf rondrijden! Optie nr.twee...daar kreeg ik buikpijn van...maar 'centen terug' kwam niet in aanmerking!
Dan maar voor de 'fly en drive'gekozen...! Zelf rijden in zo'n groot land....in Belgie rijd mijn man al altijd verloren..ik zag het somber in!
En dan was het zover...naar de luchthaven..en daar begon het al goed!! Het vliegtuig was overboekt en wij waren 'stand by'!! Mijn geteisterde zenuwen lagen nu helemaal aan flarden! Maar uiteindelijk mochten we toch mee en kon het avontuur beginnen!
De vlucht zelf,die verliep vlekkeloos en vermits nog net voor 9/11 waren de controles peanuts!
Aankomst in LA en met een shuttle naar het hotel voor de eerste nacht.En dan begon het : de dag erna naar Alamo voor de huurwagen en go!
En wil je weten hoelang we in LA hebben rondgereden alvorens echt op weg te zijn naar Yosemity NP?? Twee uur!Letterlijk! We hadden een roadbook meegekregen met de te volgen routes en dat heb ik uiteindelijk weggezwierd want je raakte er niet uitwijs.
Op de lange duur geraakten we dan toch aan ons eerste NP maar door al verkeerd rijden was dat maar een blitzbezoekje.
En zo ging dat verder,de hele reis stond in het teken van 'verkeerd rijden en aldus tijd verspillen!'
En dat allemaal terwijl het echt niet moeilijk is om in de Verenigde Staten te rijden,je moet er alleen erg hebben in het systeem van noord,zuid,oost of west!
Er waren nog dingen zoals de NP pas.Die hadden we meegekregen,we hoefden dus de diverse NP niet te betalen...tot we aan de grand canyon een overijverige beambte troffen die onze ID ging bekijken en er aldus achterkwam dat die parkpas helemaal niet door ons was aangekocht!Foute boel natuurlijk en wisten wij veel,we hadden het ding gekregen maar zo ging de vlieger niet op ,we moesten op straffe van vanalles ter plekke 50 $ ophoesten!
En dan San Francisco..toch wel een behoorlijke stad en als je dan niet weet welke afrit je moet nemen om tot aan je hotel te geraken...
Deze reis ligt nu al vele jaren achter ons maar ik denk er nog veel aan terug.We zijn ondertussen geroutineerde US reizigers geworden en verkeerd rijden is er niet meer bij,zelfs zonder GPS vinden we zonder problemen ons doel,het is een erg georganiseerd land met vele gemakken en soms typisch amerikaanse dingen maar met een ongeloofelijke natuur die me steeds weer in verukking brengt!

I love it!!