Californie

De Verloren Kust van Amerika image De Verloren Kust van Amerika image De Verloren Kust van Amerika image

De Lost Coast, de langste ongerepte kuststrook van Californië, is een van de onbetwiste hoogtepunten van een reis door het Amerikaanse noordwesten.

De vulkanische stranden van de Amerikaanse Lost Coast heb je (bijna) voor jezelf. Foto: Mark Mackintosh / Columbus Travel
De vulkanische stranden van de Amerikaanse Lost Coast heb je (bijna) voor jezelf. Foto: Mark Mackintosh / Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


ls een smal, kronkelend wegje je over de steile bergen van de King Range heeft getild, word je beloond met een fenomenaal uitzicht over de Stille Oceaan en zwarte zandstranden zover het oog reikt. Je bent aangekomen in de Lost Coast, de langste ongerepte kuststrook van Californië en een van de onbetwiste hoogtepunten van een reis door het Amerikaanse noordwesten. Het gebied dankt zijn naam aan zijn topografie: toen in de jaren dertig van de vorige eeuw Highway 1 werd aangelegd, bleek het terrein hier zo onherbergzaam dat de bouwers werden gedwongen de weg verder het binnenland in te trekken.Meest afgelegen deel van CaliforniëHet gebrek aan goede wegen naar andere delen van Californië betekent dat de Lost Coast nog steeds het meest geïsoleerde deel van de staat is, en daar doe jij als reiziger je voordeel mee. Je bent op zoek naar absolute rust? Die kun je hier krijgen. Onder de highlights bevinden zich de karakteristieke zwarte stranden, die zijn ontstaan doordat vlak voor de kust drie tektonische platen tegen elkaar aan schuren en een combinatie van donker zandsteen en schalie (compacte klei) produceren. Een van de mooiste stranden is Little Black Sands Beach, even buiten het plaatsje Shelter Cove. Bij eb kun je van dit strand naar zijn grote broer Big Black Sands Beach lopen.Long Coast TrailVandaar kunnen diehards ook de veertig kilometer lange Long Coast Trail volgen naar de monding van de rivier Mattole. Onderweg kom je onder andere zeeleeuwen, getijdenpoelen en – in de lente – uitbundig bloeiende wilde bloemen tegen. De wandeltocht neemt drie dagen in beslag. Vermijd daarbij weekeinden en let op het weerbericht: in de winter kan het hard regenen en worden de stroompjes op het strand onbegaanbaar.Shoot first, ask questions laterOok iets meer in het binnenland van de Lost Coast is het heerlijk uitblazen. Vanuit Ferndale, de noordelijke toegangspoort tot het gebied, loopt een schitterende kustweg door heuvels en langs kleine dorpjes met anderhalve man en een paardenkop, zoals Ettersburg, Petrolia en Honeydew. Mocht je in de verleiding komen om in dit goed verscholen landelijke gebied te picknicken, let dan op borden waarop ‘no tresspassing’ staat. De lokale ‘boeren’ verbouwen veelal wiet en stellen geen prijs op pottenkijkers. ‘Shoot first, ask questions later’ luidt hun devies. Zie voor alle trails aan de Lost Coast, www.blm.gov.


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Californie thumbnail

Californie

Highlight #4
van Verenigde Staten
Wie Amerika zegt, zegt óf New York óf de andere kant van het land, Californië. In de Golden State li...
8.5
6
reviews
Populaire highlights van Verenigde Staten
Toon meer highlights