Californie Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Vier keer in vogelvlucht over werelderfgoed

Gepubliceerd: 18 sep 2014 0
Voor een unieke kijk op werelderfgoederen van Unesco moet je een heteluchtballon in.

de woestijnjuwelen van IndiaIn de ochtendschemering van de Tharwoestijn, in het noorden van India, worden de touwen aan je rieten mand nog eens goed gecontroleerd. En dan stijgt je heteluchtballon gestaag op en word je getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over de rotsen en zandduinen van het Werelderfgoed. Het gigantische zeventiende-eeuwse fort van de stad Jaisalmer, eveneens een Werelderfgoed, springt meteen in het oog. Ben je hier in januari of februari, dan heb je extra mazzel. Op de uitgestrekte vlakte buiten de stad zie je van boven honderden piepkleine mensjes druk in de weer voor het Jaisalmer Desert Festival. Het evenement − een trotse vertoning van de volksmuziek en -kunst van Rajasthan − is een van de jaarlijkse hoogtepunten op de culturele agenda van India, vanaf € 189 p.p., skywaltz.com.

Hoog boven de duinen in NamibiëDe Namib Sand Sea is de enige aan de kust gelegen woestijn ter wereld met gigantische zandduinen die beïnvloed worden door mist. Die mist heeft geleid tot een unieke inheemse flora en fauna in een verder gortdroog gebied. Bijzonder spectaculair is de Sossusvlei, een aaneenschakeling van duinen die hun intens rode kleur te danken hebben aan een dun laagje ijzeroxide. Je zou verwachten dat het zand in dit oeroude gebied is ontstaan door erosie en sedimentatie, maar het wordt door de oostenwind aangevoerd vanuit de Kalahari. Met je heteluchtballon kies je al vroeg in de ochtend het luchtruim en zie je het landschap en de dieren wakker worden. Je sluit je tocht af met een champagne-ontbijt, € 350 p.p., namibsky.com.

de tempels van Bagan in MyanmarBagan was de hoofdstad van het Bagan-rijk (ook wel Pagan-rijk) en werd gesticht in de negende eeuw. In 1287 verlieten bewoners het gebied uit angst voor Mongoolse veroveraars. Ze lieten duizenden tempels en heiligdommen achter. Vanuit een heteluchtballon is dit Angkor Wat zonder toeristenmeuten extra indrukwekkend. De vele stofwolken die je ziet? Die worden veroorzaakt door de ossenkarren en geiten die over de zandpaden lopen, vanaf € 210 p.p., balloonsoverbagan.com.

 De luchtkastelen van TurkijeHet unieke landschap van Cappadocië, bekend van zijn tufstenen formaties, grotwoningen en -kerken, is ontstaan door vulkanische activiteit en erosie. Vanuit een heteluchtballon heb je perfect zicht op de rotswanden en kegels die tot de jaren vijftig van de vorige eeuw werden bewoond, vanaf € 160 p.p., voyagerballoons.com de wereld van columbus 015.Mis niet langer de handige bespaartips & reisaanbiedingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Californie artikelen

Orkatrainer bevestigt: dolfinaria mishandelen orka’s

Het is misschien leuk om te zien, orka’s die trucjes doen in het zwembad. Maar voor de dieren zelf is het een ware hel. Een orkatrainer van Seaworld San Diego deed een boekje open over de omstandigheden waaronder de dieren leven. Het beeld dat hij schetst is verre van rooskleurig …

Het is misschien leuk om te zien, orka’s die trucjes doen in het zwembad. Maar voor de dieren zelf is het een ware hel. Een orkatrainer van Seaworld S...

San Francisco ontsnapt aan grootste vliegramp ooit

We maken allemaal wel eens een vergissing. Maar dit foutje van twee Canadese piloten had honderden mensen het leven kunnen kosten. Nog geen maand geleden ontsnapte de luchthaven van San Francisco op het nippertje aan de grootste vliegramp ooit!

We maken allemaal wel eens een vergissing. Maar dit foutje van twee Canadese piloten had honderden mensen het leven kunnen kosten. Nog geen maand gele...

Iets voor jou, een post-apocalyptisch festival?

Dacht jij dat het iconische Burning Man festival al buitenaards is? Maak dan eens kennis met Wasteland, ’s werelds grootste post-apocalyptische festival, in de Mojavewoestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Dacht jij dat het iconische Burning Man festival al buitenaards is? Maak dan eens kennis met Wasteland, ’s werelds grootste post-apocalyptische festiv...