California

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoog !

California,
Verenigde Staten


Sequoia National Park is een nationaal park in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada in Californië. Het is opgericht in 1890, als tweede nationale park in de Verenigde Staten, na Yellowstone National Park. Het park grenst aan de noordzijde aan Kings Canyon National Park, en wordt door de National Park Service als geheel beheerd.
Het park dankt zijn naam aan de mammoetbomen of sequoia's die er groeien. Ook de boom met het grootste volume ter wereld staat er: de General Sherman Tree. In 2002 is het volume geschat op 1.486 m³. De boom zou 2200 jaar oud zijn en is 84 m hoog. Naast deze boom staan nog vier van de tien grootste bomen ter wereld in het Giant Forest (reuzenbos).

Behalve wandelen, kamperen en vissen zijn er een aantal interessante attracties te zien in het park. Hierboven is de General Shermanboom al genoemd. Met een auto kan door Tunnel Log worden gereden, dit is een omgevallen sequoia waar aan de onderkant een stuk hout is weggehaald dat groot genoeg is om met een auto doorheen te rijden. De boom was naar schatting meer dan 2000 jaar en 85 meter hoog. Leuk ? Nee, je kunt er net zo goed doorheen lopen !