Verenigde Staten

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verenigde Staten image

NEW YORK: 8X DOEN IN DE LOWER EAST SIDE

Verenigde Staten
Noord en Midden Amerika
Diaryofdi

NEW YORK: 8X DOEN IN DE LOWER EAST SIDE

De Lower East Side, LES voor intimi, is by far de leukste, meest sfeervolle en food-eske wijk van New York. Loop hier rond en je struikelt over de gezellige to go’s die bruisen van de energie. Mijn aanraders in de creatieve en alternatieve buurt deel ik hier met je. Disclaimer: na het lezen van deze lijst wil je nú naar deze favoriet in het Zuiden van Manhattan.

LOWER EAST SIDE: 8X NIET TE MISSEN – DEEL II

1. Bring it on: bagels & babka 
Wie houdt van een stevig ontbijt (me, me, me!) mag bij Russ & Daughers in de rij aanschuiven. Gewoon plain zijn de bagels hier al fantastisch, maar niks dan lof voor de klassieke New York versie, belegd met roomkaas en lox (gerookte zalm). En zeg jij nee tegen de signature chocolade babka? Vast niet.
Waar? Russ & Daughters, 179E Houston Street

2. Art on the streets
De LES is misschien wel de meest rauwe wijk in Manhattan. Ook is het de plek waar je street-art hart sneller gaat kloppen. Op de enorme Houston Bowery Wall verschijnt om de paar maanden een nieuw kunstwerk. Artiesten als Haring, Banksy en Lakwena hebben de mural al voorzien van de meest bijzondere kunst.
Waar? Houston Bowery Wall, 76 East Houston Street

3. I’ll take you to the candy shop
Op zoek naar een nostalgische, zoete ervaring? Ga dan naar Economy Candy, de leukste (snoep) winkel van de stad! Wat kan er zo bijzonder zijn aan een winkel met snoep? Deze zaak bestaat al sinds 1937 en heeft een hoog hebben-gehalte. Ontdek zelf maar lekker waarom. 
Waar? Economic Candy, 108 Rivington Street

4. Food for the soul bij Sweet Chick
En toen ontdekte ik in de Lower East Side nog een stukje foodheaven. De naam Sweet Chick alleen al klinkt als een feestje en dat is het ook. Niet verder over nadenken, hier brunchen moét je gewoon doen. Niet te missen: chicken & waffles, shrimp & grits en biscuits & gravy. Ge-wel-dige cocktails ook. It was all a dream.
Waar? Sweet Chick, 178 Ludlow Street

5. Coffee o’ clock?
Mijn blog is natuurlijk het perfecte excuus om uitgebreid op zoek te gaan naar de beste koffiezaakjes. Bij Ludlow Coffee Suppy, de buren van Sweet Chick, weten ze precies hoe je met een hug in a mug extra gelukkig maken. Plus: de laid back-vibe is aanstekelijk. Hier voel je je snel een échte New York city girl. Daar maakt ondergetekende zich (graag) schuldig aan.
Waar? Ludlow Coffee Supply, 176 Ludlow Street

6. De zoetste verleiding van de LES
Op zoek naar een flinke dosis geluk? Ga naar Erin McKenna’s Bakery. It’s pretty much heaven. Op Broome Street komt de lucht van zoete cupcakes, cookies en donuts van de kleine bakkerij je al tegemoet. Erin McKenna, een ware baking queen, bewijst dat glutenvrije en vegan treats ook erg smaakvol kunnen zijn.
Waar? Erin McKenna’s Bakery NYC, 248 Broome Street

7. Katz’s Deli: the king van pastrami
ls er een deli die je niet mag missen, en ook echt niet kán missen, dan is het Katz’s wel. Katz’s Delicatessen is sinds 1888 een begrip in NYC en ver daarbuiten. Ja, er staat ongetwijfeld een rij waar je u tegen zegt, maar it’s all worth it. Of je nou gaat voor de belachelijk grote pastrami sandwich of de beroemde scene uit When Harry Met Sally: Katz’s is een klassieke must go om af te vinken van je NYC-bucketlist.
Waar? Katz’s Delicatessen, 205 East Houston Street

8. Mr. Purple: cocktails & purple skies
I found myself a new favorite mister! Zijn naam is Purple. De rooftop van Hotel Indigo heeft een easygoing sfeer en de locatie, hartje Lower East Side, is wat je noemt spot-on. De plek om je avond uitstekend te starten!
Waar? Mr. Purple (Hotel Indigo), 180 Orchard St – 15th floor

Foto's

Blog foto
Blog foto
Diaryofdi
Blog foto
Blog foto
Diaryofdi