Verenigde Staten

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verenigde Staten image

Verborgen schatten langs de Highway 360

Verenigde Staten
Noord en Midden Amerika
Feathergraphy

Verborgen schatten langs de Highway 360

Ramen naar beneden gerold, radio volume omhoog en de wind speelt met ons messy haar. Terwijl we de ultieme road-trip sfeer voelen, toeren we langs de kust op de snelweg 360; de wereldberoemde Hana Highway. Het duurt een paar uur om erover te rijden. Maar je wilt zeker een paar keer stoppen om verschillende geweldige paden te wandelen en de kust te fotograferen. Een  tip op deze snelweg: ga niet te snel op deze bochtige wegen. Het zal je in gevaar brengen of je in het ravijn laten denderen. 

Als we onderweg zijn, steken we veel bruggen over.  Alle bruggen lijken een soort van op elkaar, maar één brug ziet er anders uit en we stappen uit de auto. Als we naar beneden kijken, zien we een kleine waterval aan haar rechterkant. Ik schat de situatie in en het lijkt erop dat we via een aantal rotsen naar beneden kunnen komen. Makkelijker gezegd dan gedaan, slagen we er toch in om naar beneden te klimmen.

Off-road 

Als we naar beneden zijn geklommen, begin ik met foto's te maken. Ik ben zo opgegaan in mijn omgeving, dat het opeens lijkt of Marleen, mijn reisgenoot, in de lucht is verdwenen. Ik hoef niet lang naar haar te zoeken, want ik hoor een schreeuw vanaf de andere kant van de brug komen. Ze schreeuwt iets onhoorbaar en ik haast me naar haar toe. Gelukkig is het geen schreeuw van angst, maar van opwinding. Als ik naar beneden kijk, zie ik mezelf op de top van een grote waterval staan. Het water valt recht onder mijn voeten naar beneden. We brengen hier een tijd door om de omgeving te fotograferen en te genieten van de gave waterval. Geen ziel komt naar ons toe terwijl we hier zijn. Ik vind het geweldig dat we deze verborgen schat hebben gevonden. Het voelt een beetje als onze speciale plek nu. 

Kleine modderige paden leiden ons door een mystieke jungle in het bos

Ons tweede pad is goed verborgen aan de kant van de weg met een paar parkeerplaatsen. Als we uit onze auto stappen, vraagt een Chinees stel ons of er hier attracties zijn, zoals watervallen. Met een verrast gezicht zeg ik: 'nee ik denk dat het een pad door het bos is'  Nadat het echtpaar teleurgesteld teruggaat naar hun auto, gaan we verder met het pad terwijl ik me afvraag: sinds wanneer zijn watervallen attracties? 

Kleine modderige paden leiden ons door een mystieke jungle in het bos. De bomen zijn onbeschrijfelijk hoog en hun mysterieuze wortels zwermen onder onze voeten. De bomen zijn ook zo dik en ik kan mijn vinger er niet omheen leggen (en ook niet in letterlijke zin mijn armen). Tijdens het wandelen naar boven komen we veel speciale planten en bomen tegen zoals de mahagony boom. Het bos zelf is echt heel ruig. We moeten dus oppassen dat we niet te ver van het pad komen. Behalve natuurlijk als het onze bedoeling is om te verdwalen, wat vandaag niet het geval is.

Verlaten wrak

Terwijl we onze road trip vervolgen, zien we aan de kant van de weg een verlaten autowrak. Nieuwsgierig als we zijn stappen we uit en lopen we rond de auto om iets te zien dat een beetje uitleg geeft. Het vuur ruikt nog steeds vers en brandt in onze neus. Op een geel stuk papier lezen we dat het wrak drie dagen geleden achtergelaten is en de oorzaak is onbekend. Met die informatie moeten we het mee doen. Het maakt me nog nieuwsgieriger. Waarom heeft de autoriteit de auto niet weggenomen? Onze theorie is dat het autowrak deel uitmaakt van een duistere affaire die iemand probeert te verdoezelen door het bewijs te verbranden. De auto wordt niet verwijderd door de autoriteiten, omdat deze hier wordt achtergelaten als waarschuwing of dreigement voor collega-bestuurders; Pas op je snelheid of dit zal gebeuren. 

Deze plek eruit ziet als een weggelopen filmset

Over vernielde auto's gesproken. Eerder stuitten we op een site met een kleine hut omringd met gebroken spullen en kapotte auto's. Deze keer niet opgebrand, maar volledig overgelaten om weg te rotten. Het lijkt erop dat hier een patroon begint te vormen.  Deze plek  ziet eruit als een weggelopen filmset. Ik zou hier zeker een korte film willen maken. Nou eigenlijk overal waar we vandaag zijn geweest.

Onze volgende stop is bij een kleine afslag. We zien een trap omhoog lopen naar een mogelijk wandelpad. We beklimmen de trap en zien dit geweldige uitzicht over een vallei (zie de eerste foto). Ver weg zien we een waterval naar beneden denderen. Zelfs van zo ver weg zien we zijn krachtige waterstroom haar weg banen onder een brug naar de grond. Sommige mede-ontdekkingsreizigers zijn bezig met hun drone te vliegen en we kijken een paar minuten hoe ze werken. Ik vind het een geweldig perspectief vanuit de lucht en hoop dat ik op een dag kan vliegen.

Aan het einde van onze reis stoppen we bij een veganistische ijskraam. Het winkeltje wordt gerund door twee lokale mensen. Een van de twee staat achter de toonbank en de andere snijdt kokosnoten voor onze ogen. Nou, ik ben geen veganist, maar dit stuk 'chocolade-kokos-veganijs' smaakt heerlijk. 

De hele weg waren we in en uit de auto. Beide geweldige ervaringen. Als je een roadtrip gaat maken, blijf dan niet altijd op de normale weg. Maak af en toe een paar rare bochten. Stap vaak uit je auto, verken en vind nieuwe plekken die je niet zou vinden op de normale weg. 

Foto's

fotograferen van verborgen waterval
fotograferen van verborgen waterval
Feathergraphy