Verenigde Staten

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verenigde Staten image

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 4 Glacier NP

Verenigde Staten
Noord en Midden Amerika
Kburgers1

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 4 Glacier NP

Vanuit Yellowstone zijn we in 2 volle reisdagen doorgereden naar Glacier National Park.
We verbleven in Kalispell een grote plaats, 45 minuten rijden vanaf het park.
Net in het park aangekomen werden we staande gehouden door een parkranger. We reden 50 i.p.v. 40 mijl. We kwamen er gelukkig met een waarschuwing vanaf. Wel een goede zaak dat deze rangers het park en de veiligheid van de bezoekers waarborgen!
In het park kregen we te horen dat de Going-to-the-sun-road nog gesloten was wegens de heftige sneeuwval van afgelopen winter. Echt balen want normaal gaat deze eind juni open. Deze weg blijkt echt prachtig te zijn en je kan hierdoor van west naar oost Glacier rijden en ondertussen genieten van de vele gletsjers die Glacier heeft. Maar goed er zijn ook nog andere dingen in het park te doen. Zo hebben we Lake McDonald bezocht, wat prachtig is. Daarna zijn we de weg (Hwy 2) aan de onderkant van het park gaan rijden op weg naar Goat Lick overlook. Daar troffen we aan de zijkant van een berg, aan de rivier, 8 berggeiten (mountain goats). 5 volwassen en 3 kleintjes. Leuk omdat de berggeit ook symbool staat voor Glacier N.P.
Het water in de rivier en de meren in het park is helder blauw dit komt door alle smeltende gletsjers. Ook stond het hele park vol met beargrass. Het lijken een soort omhoog gegroeide pluizen/bloemen. Mooi om te zien.
Ondanks de omgegooide plannen hebben we een glimp van het prachtige Glacier N.P. mogen ervaren. En als we kunnen komen we zeker nog een keer terug om de Going-to-the-sun-road te rijden!

Foto's

525c3.jpg
525c3.jpg
Kburgers1
143e2.jpg
143e2.jpg
Kburgers1