Verenigde Staten

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verenigde Staten image

Rupsje nooit genoeg

Verenigde Staten
Noord en Midden Amerika
ALopezBlanco

Rupsje nooit genoeg

Tijdens het bezoek aan de Butterfly Conservatory in Niagara zagen we van die harige dikke, veelvretende rupsen die zich als een echt wonder ontpoppen tot een prachtige vlinder. Dit proces is echt fascinerend!

Opeens bedacht ik me dat ik eigenlijk nog nooit een rups in de natuur had gezien…..

We verbleven twee dagen in Niagara Canada De eerste dag een stralend, mooie warme zonnige dag. De falls van alle kanten (de Canadese, de Amerikaanse, van dichtbij met een bootje) gezien. De tweede dag was het een grote waterval van regen, regen en regen.
Gelukkig waren er ook een aantal binnen activiteiten. In de ochtend ‘WeGo’ naar de Butterfly Conservatory, een vlinderpark.

‘WeGo’ is het busvervoer aan de Canadese kant waar je voor ong. 4 euro per dag gebruik van kan maken. We verbleven op een campground iets buiten de stad, bushalte vlakvoor de campground. In 20 minuten waren we in hartje Niagara waar er weer andere buslijnen zijn die je naar andere plekken vervoeren, waaronder dus het Butterfly Conservatory.

Tip voor dit vlinderpark kregen we van een man die we spraken bij Lake George NY. Hij vond dit mooier dan de watervallen. Wij niet! Vlinders hebben we wel vaker gezien. Toch een leuk alternatief voor als het een dag minder weer is.
Binnen was het in ieder geval lekker droog en warm en er waren veel verschillende soorten vlinders. Een aantal die we ook nooit eerder hadden gezien.
Hier merkte ik dus op dat ik nog nooit een rups in de natuur had gezien. Vlinders zie je regelmatig maar daar moet toch ook een rups en een verpopping aan vooraf zijn gegaan, waarom heb ik dat dan nooit gezien?
Van de poppen kan ik het me nog wel voorstellen want die zijn goed gecamoufleerd, ze lijken precies op een verdroogd blaadje van de plant waar ze in hangen. Wat is de natuur toch bijzonder!

Mijn rupsen opmerking was ik allang weer vergeten. We waren drie dagen verder en als je een rondreis maakt doe je elke dag zoveel nieuwe indrukken op dat je al bijna niet meer weet wat je drie dagen eerder hebt gedaan en waar je ook alweer was.

We hadden Shenandoah NP bezocht en hadden als overnachtingsplek het Shenandoah River State Park uitgezocht. Kamperen in een State Park is echt een aanrader. Wij vonden dit de leukste overnachtingsplek van onze 3 weekse camperreis.
Het lag er heel mooi bij, grote plekken in een groen omgeving met volop wandelmogelijkheden. Hier wilden we nog wel een dag blijven, zo gezegd zo bijgeboekt.

Camper geïnstalleerd en de campground en omgeving een beetje verkennen. Een wandeling van 15 minuten waarin we 2x een harige zwarte rups hebben gezien! Nou ja zeg, hoe is het mogelijk! Zo heb je er nog nooit een in de natuur gezien en zo 2 in 15 minuten. Grappig toch?

De volgende dag hebben we heerlijk in het State Park gewandeld. We liepen met een aangenaam temperatuurtje door een mooi graslandschap een stukje van de Shenandoah rivier af.

Kijk weer een rups!

Deze was prachtig roodbruin met zwart. Daar krijg je toch geen genoeg van! :-) Zeker niet, want tijdens de wandeling zagen we er nog 4! Vandaag was het Rupsje nooit genoeg!

We waren wel verbaasd zoveel rupsen te zien zo laat in het seizoen, want die moeten dus ook nog verpoppen. Vlinders hadden we nog niet gezien. Aan het eind (of begin het is maar hoe je het bekijkt) van het wandelpad stond een informatiebord over de natuur. Een heel bord met de prachtigste vlinders waarvan ik nooit verwacht had dat ze hier zouden voorkomen.

Terug naar de campground via een pad langs de rivier. Daar hadden alle vlinders zich verstopt! Er zaten een paar prachtige exemplaren bij.

We gingen bij de rivier kijken. Kijk nou een schildpad op een steen in de rivier. Ik deed een Freek Vonk imitatie ( :- ) ) dat vond de schildpad niet zo leuk en verbazend snel was hij van de steen het water in geplonst. Plons!

Dit State Park was voor ons een onverwachts leuke plek. Een aanrader!

In Washington DC bezochten we het National Museum of Natural History. Hier zijn we bijna de hele dag zoet geweest. De eerste hal ging over het leven in de oceaan.
‘Hier alleen kan ik de hele dag wel blijven’ zei Wim.
Was hij alleen geweest dan was dit waarschijnlijk ook gebeurd, maar met mij ‘Miss ongeduld en lees niet alles’ erbij hebben we uiteindelijk bijna het hele museum gezien. Oké misschien niet zo gedetailleerd maar dan toch van alles wat :-)

Op de 2e verdieping was een deel met insecten. Grappig was dat er 2 vrijwilligsters waren met een levende sprinkhaan en…..een rups! Deze kon je over je hand laten lopen. Had ik, die nog nooit een rups had gezien natuurlijk moeten doen….maar nee :-)
Een man die het wel deed, krijg er geen genoeg van en maakte er een hele fotoshoot van de rups op zijn hand. Had de rups er misschien genoeg van want, Oeps, daar lag de rups opeens op de grond! Hij ging er ook nog eens bijna bovenop staan met zijn niet zo slanke lijf.

Genoeg is genoeg ook al krijg ik nu van rupsen nooit genoeg!

*********************************************************************************************************************************************

Info over Butterfly Conservatory en Shenandoah River State Park:
http://www.niagaraparks.com/niagara-falls-attractions/butterfly-conservatory.html
http://www.dcr.virginia.gov/state-parks/shenandoah-river#general_information

Foto's

2688e.jpg
2688e.jpg
ALopezBlanco
44afd.jpg
44afd.jpg
ALopezBlanco
d2947.jpg
d2947.jpg
ALopezBlanco
5df24.jpg
5df24.jpg
ALopezBlanco