Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Apache Trail

Arizona,
Verenigde Staten


De Apache trail is voor de helft geasfalteerd en de andere helft is goed berijdbare gravel. De ruim 40 mijl lange toeristische route leid je door het ruige landschap van de Superstition Mountains. De naam komt van de Apache indianen die deze route al gebruikte voordat er überhaupt een weg was. Langs de weg liggen drie grote meren die zijn ontstaan nadat in de Salt River diverse dammen werden gebouwd. Deze route kun je vanuit Phoenix makkelijk doen als dagtrip. Je kunt dan de State Route 60 terug nemen en de totale lengte is dan 120 mijl.

Als je route begint vanuit Phoenix kom je de volgende bezienswaardigheden tegen;

Goldfield, een echt goudzoekersstadje wat nieuw leven werd in geblazen voor de toerist.

Lost Dutchman State Park, vernoemd naar de Duitser Jacob Waltz. Hier kun je prachtige wandelingen maken

Canyon Lake, dit meer is 10 mijl lang meer dat wordt omringd door mooie vulkanische rotsen. Het meer is ontstaan na de aanleg van Horse Shoe Dam in Salt River.

Tortilla Flat, dat is ontstaan ergens halverwege de 19e eeuw als goudzoekerskamp. Tegenwoordig vooral bekend als stopplaats door een in oude westernstijl ingericht restaurant. Iets verder op begint hier de gravelweg.

Fish Creek, hier wordt de weg wat smaller en onoverzichtelijker maar nog steeds goed berijdbaar. Bij het bruggetje zijn parkeerplaatsen. Dit gedeelte is erg populair bij ervaren hikers en rotsklimmers. Vanaf dit punt vond ik de route het mooist en kun je op vele plekken stoppen en genieten van de natuur.

Theodore Roosevelt Dam, is het eindpunt van deze route. De bouw van deze dam heeft geduurd van 1904 tot 1911. Op anderhalve mijl ten oosten van de dam ligt een Visitor Center, waar je meer informatie over het bouwwerk kan krijgen.

Op de foto zie je het uitzicht op Canyon Lake