Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Wave

Arizona,
Verenigde Staten


Vorige zomer waren we bij de gelukkigen die een permit hadden kunnen bemachtigen voor een hike naar the Wave in het Vermillion Cliffs National Monument (Coyote Buttes North).
Vanaf Kanab was het 's ochtends een goed uurtje rijden tot de Wire Pass Trailhead (zo’n 40 min op de 89 en dan 20 min (8 mijl) off road, waarbij we in het midden een riviertje moesten doorkruisen).
Na een vroege start (<8u), om de hitte voor te zijn, bereikten we na 1u30 de prachtige Wave. Echt 1 van de mooiste landschappen die we al gezien hebben!
We hadden de Wave meer dan een uurtje helemaal alleen voor ons 2. Toen we rond 10u30 de omgeving van de Wave wouden verkennen zagen we in de verte de eerste andere hikers onze kant opkomen.
Een tip: blijf zeker niet enkel in de Wave zelf. De omgeving is daar zo prachtig dat het zonde zou zijn deze niet te verkennen. Je hebt nu eenmaal maar een permit voor 1 dag dus terugkeren zit er niet meteen in. Je kan nog op zoek gaan naar de 2de (kleinere) Wave, Melody Arch boven het rotsmossief ten O van de Wave en naar Big Mac, waarvaan we hier reeds eerder een foto hebben gepost.
Toen we terug in de Wave zelf waren, kwamen in de verte wat wolken opzetten. Het contrast tussen de witten wolken, de blauwe lucht en het rode lijnenspel leverde prachtige foto's op. We konden er nog uren zitten. Jammer genoeg was ons water bijna op (en we hadden toch een 2,5l per persoon mee) waardoor we de terugtocht aanvatten en 6u na ons vertrek die ochtend terug aan de auto waren. We vertrokken bij een temperatuur van zo'n 14 graden. Toen we in de namiddag terug aan de auto waren gaf de thermometer 34 graden aan. Blij dat we zo vroeg op pad waren :)! En niet vergeten: neem voldoende water mee!