Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hummingbird heaven

Arizona,
Verenigde Staten


Gister plaatste ik al 2 foto's van kolibries die ik bij "ash canyon bed and breakfast" gefotografeerd had. De mooist naar mijn mening heb ik toch nog even bewaart.

Misschien is de foto op zich niet mooier maar de moeite die het me koste om hem te maken geven mij toch meer voldoening! De vorige 2 foto's maakte ik door op een bloem scherm te stellen en te wachten tot de kolibrie in beeld kwam. Ik wilde echter een foto van een volledig vliegende kolibrie maken en dat was ontzettend lastig.

De kleine vogeltjes 5 a 8 cm groot zijn continu in beweging en hangen maximaal 1 a 2 seconden op 1 plek. Het was dus wachten, razendsnel de camera richten, scherpstellen en afdrukken. Tijd voor 2 a 3 was er niet eens. Mijn camera maakt 10 frames per seconde en op de 2de foto is hij al wazig op de achtergrond en op 3de foto volledig uit beeld. De 1ste foto was goed genoeg in mijn ogen want veel beter dan deze foto had ik hem niet verwacht te maken. Ik moet er wel bij zeggen dat die de 1ste foto van dit vogeltje was. Hiervoor had ik het al een keer of 40 bij andere vogeltjes geprobeerd!

Wil je ook kolibries vanaf 3 a 4 meter afstand fotograferen : www.ashcanyon.com