Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Statief vereist!

Arizona,
Verenigde Staten


Antelope Canyon ligt in een Navajo Reservaat in de staat Arizona in de buurt van Page.
Antelope Canyon bestaat uit 2 canyons de upper en lower canyon. Allebei enkel te bezoeken onder begeleiding van een Navajo gids.

Je kan de tour naar de Upper Canyon van te voren boeken via internet of ter plaatse. Wij deden dit laatste. Op de State Highway 98 iets ten oosten van Page, vind je duidelijk aangegeven de plek waar je dit kan boeken. Het is een grote parkeerplaats waar je je eigen huurauto of camper laat staan en waar vandaan je met een 4x4 naar de canyon wordt gebracht.

Tijdens het wachten op de start van onze tour las ik in het informatiefolder dat de canyon een heilige plaats is voor de Navajos en dat ze het daarom tot een jaar of 20 geleden nooit betraden. Waarschijnlijk zag daarna opeens de ' dollargod' het licht in de smalle canyon :-). Ze doen 1 keer per jaar een ritueel waarna het verantwoord is om de heilige grond te betreden.

Zo konden wij het na een turbulente rit in de 4x4 de canyon ook betreden onder begeleiding van Brian. Van buiten lijkt het niet zo bijzonder maar als je door de smalle opening naar binnen loopt...WAUW!
Je loopt langs glooiende zandstenen wanden, die door het zonlicht prachtig kleuren. Om elke bocht zie je weer een andere fotogenieke plek, waar Brian ons om de halve minuut op wees.
'Ja dat is een goede fotoplek' ' Kom hier staan en dan maak je naar die kant een foto' 'Kijk ik gooi hier wat zand overheen en dan lijkt het net of er water stroomt' 'Hier staan en houd je handen in een kommetje, dan vang je het licht' Hij had er maar druk mee.

Wat was het dan fijn geweest als ik een statief bij me had gehad! Die heb je hier echt nodig om goede foto's te kunnen maken. Dus wellicht een overbodige tip maar neem een statief mee als je foto's wilt maken. Als je geen statief hebt schaf die dan tijdig aan! Ik bedacht 5 dagen voor mijn vakantie dat het wel handig was om een licht gewicht statief te kopen via internet......na de vakantie lag hij mooi ingepakt op me te wachten!

Gelukkig had ik nog wel een monopod bij me waarmee ik, met het opschroeven van de iso, nog een aantal aardige foto's heb kunnen maken. Zonder veel foto's te maken heb ik wellicht nog wel extra genoten van de canyon, je aandacht gaat dan veel meer uit naar de omgeving waar in je loopt en niet het bezig zijn met mooie foto's maken. Dus wellicht is de beste tip wel gewoon meer genieten met je eigen ogen en minder door de lens van je camera.