Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arizona Kolibries

Arizona,
Verenigde Staten


Casta rica is bij iedereen bekent als walhalla voor kolibries. Wat men echter niet weet dat er een goedkoper alternatief is met net zoveel mooie vogeltjes!

Op internet las ik veel over de Kolibries die van juli tot september in grote getalen naar het zuiden van Arizona komen in de Verenigde staten. Natuurlijk ben je altijd een beetje sceptisch als je dan een paar dagen in de planning zet van je reisschema.

Eerlijk is eerlijk je moet wel de juiste plekjes vinden maar in de bergen rond Sierra vista zijn deze plekken er in overvloed. Deze foto is gemaakt in de Tuin van "ash canyon B&B" wat werkelijk een droom plek is om de kleine vogeltjes te zien. Het is niet te beschrijven hoeveel vogeltjes er hier continu rondvliegen. Het is net alsof je tussen honderden mini helicoptertjes loopt.

Kortom wil je als vogel liefhebber kolibries zien maar is Costa rica te duur? Ga dan eens op zoek in het zuiden van Arizona. Ik zal binnenkort eens een blog schrijven van mijn avontuur met wat meer foto's erbij.