Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Upper and Lower Antelope Canyon

Arizona,
Verenigde Staten


Iets ten zuiden van het stadje Page in Arizona ligt Antelope Canyon.
En hier begint eigenlijk meteen al de verwarring, want er zijn er twee. Je hebt UPPER en LOWER Antelope Canyon en hieronder enige uitleg wat de verschillen zijn, wat je te zien krijgt en wanneer de beste tijd is om hier heen te gaan.

Beide Canyons zijn zogenaamde Slot Canyons. Slot Canyons zijn scheuren in de zachte zandsteengrond, die door wind en water erosie zijn uitgehold. Er liggen vele van deze Slot Canyons in dit gebied, maar Antelope Canyon is toch wel de meest beroemde en bekende. Beide Canyons liggen ieder aan aan kant van Route 98.

We beginnen met Lower:
Hier komen relatief gezien veel minder toeristen en je hebt hier ook geen gids nodig die je rondleidt. De entree is veel lager dan Upper maar absoluut niet minder mooi. Door dat er minder mensen komen beleef je het natuurspektakel op je eigen rustige manier, er heerst hier geen tijdsdruk. Je rijd naar de entree koopt een kaartje en op je eigen tempo daal je af en geniet van het spektakel wat zich beneden afspeelt.
Aangezien alles hier ondergronds afspeelt en je afhankelijk bent van het lichtval door de kieren en spleten van bovenaf verklaard dus waarom je hier moet zijn als de zon laag staat...kleuren, daar is het waar het in Lower om draait.
Het kan krap zijn binnen, een paar stijle afdalingen (er zijn goede ijzeren trappen en touwen gemonteerd). Aangezien je alles in je eigen tempo mag doen kun je hier 30 min maar desnoods ook 3 uur verblijven.

We gaan naar Upper:
Naar Upper kom je maar om 1 reden, om de lichtstralen te zien die door het Canyon dak heenvallen. Aangezien alles georganiseerd is kun je het idee krijgen dat je als vee door de canyon wordt heengeloosd en eerlijk is eerlijk, zo lijkt het soms ook wel. Lichtstralen dus, daarvoor ga je naar Upper......[url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/verenigde_staten/arizona/reisreporter/fotos/354530.html" target="_blank"]zie mijn voorbeeld.[/url]
Aangezien je het dus moet hebben van een hoogstaande zon zijn de wintermaanden taboe om hier heen te gaan, je zal met enig geluk misschien iets zien, maar bij lange na niet waar Upper zijn naam aan te danken heeft. Vanaf April wordt het echt interessant, de zon staat al veel hoger en de lichtstralen zullen langer te zien zijn, moge duidelijk dat eind Juni helemaal ideaal is.

Have fun...

Laat een reactie achter

6 reactie(s) bij "Upper and Lower Antelope Canyon"

 • profile image comment
  Door Meeko• geplaatst op 10 Apr 2012 | 06:26:24

  Ik had gewild dat ik 3 jaar geleden deze tip had geweten, goede en duidelijke omschrijving en helder de verschillen uitgelegd tussen deze twee!
  Mocht ik ooit in de gelegenheid zijn om terug te gaan, dan zal ik deze tip zeker meenemen.

  Overigens heb ik de overige tips over de Antelope Canyon zojuist doorgespit nav onderstaande reactie, klopt helemaal, er zijn meer tips, maar volgens mij ben jij de enige die de verschillen uitlegd!

  Bericht aangepast op 05:48:32
 • profile image comment
  Door GrietBuis• geplaatst op 10 Apr 2012 | 06:10:35


  Dit is ongeveer de 10e tip over de Antelope Canyon!!


  Gewoon bovenin de zoek balk even het onderwerp intypen en je ziet dat de tip wel of niet eerder is geplaatst. Deze tip voegt in ieder geval niets nieuws toe.

  Bericht aangepast op 05:48:32
 • profile image comment
  Door Dianethone• geplaatst op 10 Apr 2012 | 06:06:45

  Inderdaad de meest bekende slotcanyon en erg mooi! Ik dacht eigenlijk dat sedert er een handjevol toeristen is omgekomen in de Lower je er enkel nog met een gids in mocht !!

  Bericht aangepast op 05:48:31
 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 14 Apr 2012 | 17:50:34

  Prima tip. Ik was me aan het verdiepen in deze canyons. Jij maakt het heel erg duidelijk!!!!!

  Bericht aangepast op 15:29:30
 • profile image comment
  Door Adelheid• geplaatst op 10 Apr 2012 | 17:53:39

  Zoals je weet ben ik al in Upper Antelope Canyon geweest voor de lichtstralen. In oktober gaan we weer naar AZ en wil ik ook graag Lower Antelope zien. Ik hoef dus niet perse de lichtstralen te zien, wel graag mooie foto's maken met pastelkleuren zoals ik die op meerdere foto sites heb gezien. Je schrijft dat je moet gaan als de zon laag staat, begrijp ik hieruit dat je Lower tegen het einde van de middag moet bekijken (oktober dus)??? Kun je ze qua lichtinval beide op een dag doen??
  Overigens was ik al wat info aan het verzamelen en heb de indruk dat je vanaf dit jaar ook Lower met een gids moet doen, net als Upper. Jammer als dat werkelijk zo is.

  Bericht aangepast op 15:24:10
 • profile image comment
  Door Konne000• geplaatst op 10 Apr 2012 | 11:30:04

  Prima tip, Henk! Als ik ga, doe ik er mijn voordeel mee!

  Bericht aangepast op 15:23:25