Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paria Movie Set

Arizona,
Verenigde Staten


De Paria River Road is een onverharde weg tussen Page (Arizona) en Kanab (Utah).
Al eerder plaatste ik een foto van dit gebied, maar vind het zo mooi, dat ik er nog wel eentje wilde delen. Deze keer heb ik wat nauwkeuriger opgezocht waar de naam vandaan komt (bron: Ontdek-Amerika.nl)
"Tijdens het begin van de jaren ’60 werden in deze omgeving scenes opgenomen voor de film Sergeants 3, met Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis jr. De houten gebouwtjes die speciaal voor deze film waren gebouwd, zijn daarna blijven staan en hebben als decor gediend bij diverse andere westerns, televisieseries en commercials. De laatste film die hier werd opgenomen is The Outlaw Josey Wales uit 1976, met Clint Eastwood. In september 1998 is de filmset tijdens een overstroming weggespoeld. Een groep lokale vrijwilligers heeft zich er daarna voor ingezet om de herinnering aan het filmverleden weer in ere te herstellen; twee van de saloons zijn – geheel identiek aan die van de originele filmset – door hen herbouwd. Op 25 augustus 2006 zijn de gebouwen afgebrand, er zijn geen plannen om de Movie Set opnieuw te herbouwen"
Wij hebben van de filmset dus niets gevonden, maar dat was ook niet ons doel. Het landschap is zo bijzonder en kleurrijk. Het was een mooie tussenstop voor ons, onderweg naar ons volgende doel; Zion Nat.park