Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arizona image
Arizona image Arizona image

Op bezoek bij Frank Lloyd Wright

Arizona
Verenigde Staten
BeginmetA

Op bezoek bij Frank Lloyd Wright

Het mooiste is als twee passies samenkomen. Naast reizen ben ik verzot op architectuur. Met als favoriete architect Frank Lloyd Wright. Die liefde werd aangewakkerd door het Guggenheim museum in NYC, het typische witte gebouw met de ringen als etages. Dat smaakte naar meer.

Toen we in 2013 naar de westkust van de Verenigde Staten gingen, kon ik Taliesin West dan ook niet overslaan. Het complex ligt in Scottsdale, een stad net buiten Phoenix, Arizona. De omgeving is prachtig. Dieprode bergen aan de horizon. Scottsdale zelf wordt ook wel het Beverly Hills van Arizona genoemd, vanwege de welvarende inwoners. Het is inderdaad best sjiek, maar op een prettige manier. Wil je niet in Scottsdale verblijven, dan is Phoenix ook een prima uitvalsbasis.

Taliesin west is een woonhuis, werkplaats en architecturaal laboratorium. Frank heeft er zelf gewoond in de laatste fase van zijn leven. Zowel de gebouwen als de inrichting zijn zeer bijzonder. Hij vond dat de gebouwen geen inbreuk moesten maken op de omgeving, maar er organisch in moesten opgaan. En dat is hem gelukt. Als terrassen volgen de verschillende onderdelen het bergachtige landschap. En de rode kleuren van de omgeving komen subtiel terug.

Er zijn verschillende soorten rondleidingen, variërend in duur en tijdstip. Wij kozen voor de Insights tour van 90 minuten. Een echte aanrader! De rondleidingen worden gegeven door betrokken mensen met veel kennis. Je ziet alle ruimtes en hoort leuke feiten. Zowel over de gebouwen als het gedachtengoed van Frank Lloyd Wright. Voor een architectuur-liefhebber een unieke beleving!

Foto's

Image Title Image Title
7e535.jpg
BeginmetA
Image Title Image Title
5eec2.jpg
BeginmetA

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Op bezoek bij Frank Lloyd Wright"

  • profile image comment
    Door Rhodaxx• geplaatst op 14 Mar 2016 | 15:16:29

    Lijkt me een mooie ervaring, leuk dat je dit met ons deelt!

    Bericht aangepast op 08:11:52