Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arizona image

Monument Valley

Arizona
Verenigde Staten
Kellybaetsen

Monument Valley

Eergister zijn we naar Monument Valley geweest. Wat een ongelooflijke ervaring!!!
Totally wicked! Dit is echt een van de mooiste dingen die ik ooit in mijn leven heb gezien.
Eerst hadden we een zeer lange rit naar het Nationaal Park. Het schijnt dat Forest Gump ook daar is opgenomen. We hebben als een stel halve garen over de weg gerend (Run Forest, Run)

Nadien het park in met een jeep onder begeleiding van een Navajoindiaan (Jamy). Monument Valley is echt zo ongelooflijk mooi. Niet te beschrijven! Jamy heeft ons een rondleiding gegeven en als extra konden we nog op bezoek bij Suzy.
Zij is een Navajo-indiaan van bijna 100 jaar oud. Zij heeft ons een demonstratie gegeven en we kregen uitleg over de tradities en gebruiken enz. Erg interessant.

Na de rondleiding door het park was het tijd voor dinner. Dat wilde zeggen dat we midden in het Nationaal Park Taco's gingen eten, door de Navajo's bereid. Erg lekker allemaal. Na het eten was het tijd voor het hoogtepunt: een Navajo-show. Wat een avond zeg. Indianen die op de trommel aan het spelen waren en rond het kampvuur aan het dansen waren. Echt onwijs indrukwekkend!

Na twee dansen was het tijd om ons zelf voor gek te zetten. Een van de indianen kwam vragen of ik alstublieft met hem wilde dansen want hij kon niemand anders vinden en ik moest maar terug komen naar mijn voorvaderland (of zoiets). Kelly was dus ook de pineut samen met nog 9 anderen.
Na een dans kwam het mindere gedeelte. Om de beurt kreeg iedereen 15 seconds of fame! Met andere woorden: ga naar het midden van de cirkel en dans je eigen indianendans! Een maal raden wie als eerste z'n 15 seconds of Fame kreeg: juist, ja, ik zij de gek!

Wat een afgang! Na 15 seconden rond te hebben gespringd, onder luid applaus omdat ik de eerste was kon ik gelukkig weer terug om mijn andere reisgenoten aan te moedigen.
Deze totale kelly-doet-indianendans-afgang is uiteraard vastgelegd foto dus na thuiskomst kan mijn familie en vrienden deze afgang compleet maken.

Om 22.00 was het tijd om terug te gaan. Moe maar zeer voldaan kropen we in het plaatsje Bluff ons bedje in.

Kelly

Foto's

77d73.jpg
77d73.jpg
Kellybaetsen
16d42.jpg
16d42.jpg
Kellybaetsen
9c736.jpg
9c736.jpg
Kellybaetsen