Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arizona image

Arizona

Arizona
Verenigde Staten
Willeke

Surfing The Wave

Op reisreporter wordt je er lekker mee gemaakt, al die schitterende foto's van The Wave. Maar wat is dat nou eigenlijk en hoe kom ik daar. Dus dat betekend surfen op het internet. Al snel kwam ik erachter dat dit geweldige stukje natuur in Arizona ligt en dat het helemaal niet zo makkelijk is om er te komen. Je moet eerst maar eens een kaartje zien te bemachtigen.

Maar ja, ik had mijn zinnen erop gezet, dus in januari heb ik me ingeschreven voor de online loting, waar 10 gelukkigen een kaartje kunnen winnen. De teleurstelling was dan ook enorm toen ik uitgeloot werd. Maar vol vertrouwen heb toch een ticket geboekt en me voor de volgende maand weerr ingeschreven. En ik had geluk, op 6 juni 2011 konden we beginnen aan de wandeling naar The Wave!

Aangezien we niet van die ervaren hikers zijn besloten we ons goed aan de voorschriften te houden, dus met ieder 4 liter water in onze rugzak en nog een paar kilo camera apparatuur gingen we op pad. De weg er naar toe is geweldig. Nadat je 15 kilometer over een dirt road hebt gehobbeld parkeer je de auto en kun je op pad. Er is geen pad en geen bewegwijzering. We moesten het doen met het kaartje wat met het permit werd meegestuurd. Dus op de gok besloten we wat de juiste heuvel ws om naar toe te lopen. Maar gelukkig, na ruim een uur lopen zagen we de opening. Nog een klein stukje klimmen en daar stonden we.

Ineens sta je in een andere wereld! Door de wind en het zand zijn de rotsen uitgesleten en sta je in een rood golvend landschap. Iedere laag van de rots heeft een andere kleur rood, wat een geweldig lijnenspel tot gevolg heeft. Het is dan ook niet moeilijk om te bedenken waarom men dit The Wave heeft genoemd.

Wat helemaal geweldig is, is de rust. Doordat eer maar 20 mensen per dag mogen komen is er bijna niemand. Met nog 3 andere mensen staan we te genieten van het geweldige uitzicht. Hier kun je uren blijven. Na een uurtje besloten we om weer weg te gaan. Op het moment dat we wegliepen keken we elkaar en bedachten dat we gek waren. Dit is een once in a lifetime experience! Dus we zijn weer snel terug gerend en hebben nog een paar uur genoten. En ja, we hebben ons laten verleiden. We've been surfing the wave!