Arizona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arizona image

Arizona

Arizona
Verenigde Staten
Mennovanderland

In alle stilte genieten van de Grand Canyon

Beschrijvingen van de Grand Canyon variëren van “een grote scheur in de grond” tot “het grootste natuurwonder van Noord-Amerika”. Ongeveer zeventig miljoen jaar geleden werd het Colorado-plateau gevormd, omhoog gestuwd door botsende aardlagen. Tot zo’n vijf miljoen jaar geleden stroomde de Colorado River over dat plateau en sindsdien heeft het beetje bij beetje de aarde uitgesleten tot de Grand Canyon zoals die nu is. De canyon legt aardlagen bloot die tot 1840 miljoen jaar oud zijn. Indrukwekkend en fascinerend, 446 kilometer lang, op het breedste punt 26 kilometer breed en 1,6 kilometer diep. Niet goed voor te stellen als je niet zelf aan de rand van de immense canyon hebt gestaan.

Het merendeel van de bezoekers van Grand Canyon National Park komt het park binnen via de populaire south entrance en bekijkt de canyon bij Yavapai Point en het al even drukke Mather Point. Wie de masa's wil ontlopen, doet er beter aan om het park te benaderen via de oostelijke ingang bij Desert View. Vanaf hier leidt de east rim drive richting Grand Canyon Village, het hart van dit nationale park. De top van de klif bestaat uit naaldbos en om de zoveel mijl is er een uitzichtpunt over de canyon. Desert View, Navajo Point, Lipan Point en Grandview Point zijn allemaal de moeite waard, maar de mooiste plek staat niet vermeld op de plattegrond die je bij de ingang van het park krijgt en staat ook niet aangegeven langs de rim drive.

Shoshone Point ligt een goede anderhalve kilometer lopen vanaf de weg en vormt een oase van rust in het druk bezochte park. Bij Shoshone Point heb je een panoramisch uitzicht van ruim 180 graden over de Grand Canyon. Hier krijg je een goed beeld van de uitgestrektheid van de canyon, je ziet de north rim aan de overkant en de Colorado River diep beneden in de canyon. Dit is absoluut de mooiste plek om in alle stilte van de indrukwekkende schoonheid van de Grand Canyon te genieten.