Blog van de week: achtervolgd door de politie image
Lkoedam

Blog van de week: achtervolgd door de politie

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Het enerverende avontuur van Reisreporter BeginmetA tijdens haar reis door de Verenigde Staten wilde we je deze week niet ontnemen.

Soms maak je heel wat mee onderweg (Foto: Reisreporter BeginmetA)



Op de lange en rechte wegen van de Verenigde Staten kan je soms wel uren rijden voordat je weer een andere bestuurder tegenkomt. Reisreporter BeginmetA ervaart ondanks de stilte dat je ook op deze wegen goed op moet blijven letten. Er kan een hoop gebeuren in enkele seconden...



'Tijdens onze reis van de wondere wereld van Las Vegas naar de koele stilte van de Grand Canyon reden we al een uur zonder een andere auto tegen te komen. Heerlijk.



Die wijdheid, oneindige ruimte. Je voelt bijna de onbegrensde mogelijkheden zoals de pioniers ze destijds moeten hebben gevoeld. Alleen een beetje jammer dat ze hierbij de grenzen van de originele bewoners zijn vergeten.



We keken dan ook even raar op toen we in de verte ineens een truck voor ons zagen rijden. Hij was helemaal volgeladen. En reed lekker op zijn gemak. Waarschijnlijk kwam hij van een van de ranches en reed naar een van de andere ranches.



Mijn vriend remde af. We namen het tempo aan van de trucker. Hoewel we op vakantie waren en de horloges af dan wel overbodig waren, haalde hij hem in. Net op dat moment doemde een snel rijdende tegenligger op. Nu had ik er misschien bij moeten vertellen dat we een automaat hadden gehuurd. En hoewel mijn vriend de auto inmiddels goed onder de knie had, reageert zo’n automaat toch altijd net even anders (lees: trager).



Gevolg: het werd even heel spannend.



Gelukkig ging het allemaal goed. De tegenligger was een beetje boos, de trucker keek even op en ik zat iets bleker dan normaal naast mijn vriend, de normaal altijd zeer betrouwbare chauffeur.



“Ok, dat verdiende niet de schoonheidsprijs.” voelt hij mijn schrik aan.



Nog geen minuut later ziet hij een politieauto in de binnenspiegel. Zwaailicht aan. Ik doe het raam een stukje omlaag. Ja, hoor: sirene aan.'



Zou Reisreporter BeginmetA aangehouden worden? Lees hier hoe de achtervolging afloopt!