Eerste beelden Grand Canyon op Google Street View image
D-Reporter

Eerste beelden Grand Canyon op Google Street View

Wil jij graag hiken door de Grand Canyon? Dit kan natuurlijk sowieso al, maar nu ook virtueel! Er zijn panoramabeelden gemaakt van de Grand Canyon voor Google Street View. Deze beelden bestaan uit meer dan 115 kilometer lange paden en routes die door dit prachtige gebied lopen.

De perfecte Google Maps
Google Maps probeert een perfecte kaart van de wereld te maken en daarin kan de Grand Canyon natuurlijk niet ontbreken. Het was een zware klus om dit gebied op beeld te krijgen. Je kan er namelijk niet met auto, trike of sneeuwscooter komen of doorheen rijden. Daarom ging het Street View-team met behulp van een Trekker – een rugzak met camarasysteem, bestuurbaar vanaf een Android telefoon – naar de top van de Grand Canyon. Hiermee is het gelukt om de meest adembenemende landschappen vast te leggen, Al dit ging niet zonder slag of stoot...

Lopen met een 20 kilo zware rugzak door rotsachtig terrein is geen hedendaags klusje. Ondanks de temperatuurschommelingen en een paar spierkrampen onderweg, is het gelukt om veel prachtige plekken vast te leggen. Er zijn al meer dan 9.500 panorama’s beschikbaar van de Grand Canyon.

Virtueel wandelen door de Grand Canyon
Met dank aan de Trekker kan je nu (virtueel) hiken door de bekende Bright Angel Trail. Op dit pad kom je veel rotsformaties tegen. Zoals een van de opvallendste rotsformaties in Grand Canyon: Brahma Temple. Daarnaast kan je opgelucht ademhalen als je de steile hellingen ziet van South Kaibab Trail. Op deze route moeten de uitzichten nog mooier zijn dan die van Bright Angel Trail. Dit komt doordat deze trail door een meer open gedeelte van de Canyon loopt.

Ondertussen worden er nog meer beelden vastgelegd van dit gebied. Maak je dus klaar voor een virtueel avontuur door de Grand Canyon!

Hieronder kun je al een klein deel bekijken.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.