Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alaska image

1. Seattle, voorportaal van Alaska

Alaska
Verenigde Staten
Imac1963

1. Seattle, voorportaal van Alaska

Samen met onze zoon Junior reizen we 3 weken door Alaska.
Zondag 8 juli - Om 06.00 uur eten we voorlopig onze laatste bruine boterham met hagelslag en vertrekken richting Schiphol. Daar hebben we alle tijd voor een bezoek aan Starbucks. Na ruim 10 uur vliegen komen we nog voor de lunch aan in Seattle aan. Over 2 dagen zullen we doorvliegen naar Alaska. De zon schijnt en het is circa 25 graden. Vlakbij het hotel zien we een Starbucks, tijd voor een espresso en een cappuccino. Seattle is overigens de bakermat van Starbucks, de eerste winkel is in 1971 vlakbij Pike Place geopend. Op iedere hoek van de straat zien we er een. Junior is gewend dat we iedere Starbucks in gaan, en is verrast dat we er nu een aantal overslaan.
We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden. Pike Place Fish Market is beroemd om visverkopers die vissen naar elkaar gooien. Sommige toeristen worden uitgenodigd om hieraan mee te doen (dat gaat niet altijd goed!!) Op de Market zien we enorme hoeveelheden King Crab en diverse soorten wilde zalm (Sockeye, King). Ons lichaam heeft moeite met het tijdverschil, na een paar uur lopen zijn we doodop. Rond 19.00 uur slapen we allemaal. Voor jullie is het dan 04.00 uur.

Maandag 9 juli - Om niet meteen toe te geven aan het beperkte Amerikaanse ontbijt, gaan we naar een Frans restaurantje voor een stokbroodje met jam. Dit zou ons laatste lekkere brood zijn die we de komende weken zouden eten.
De centrale bibliotheek van Seattle is ontworpen door Rem Koolhaas en eren we met een bezoek. We zijn onder de indruk van het geweldige ontwerp van onze landgenoot. Vlakbij de bibliotheek ligt Pioneer square. Hier worden ondergrondse excursies gehouden naar het oude Seattle. Dat deel ligt ruim 2 meter onder het huidige oppervlakte. Na deze bijzondere ervaring lopen we richting de haven waar we nog net op tijd zijn voor een harbor excursie. Uiteraard willen wij de skyline van Seattle bewonderen.
Hierna is het alweer tijd voor een bijzonder diner op 110 meter hoogte bovenin de Space Needle. Het restaurant draait daar in 45 minuten een rondje. Hier heb je een prachtig uitzicht over Seattle. De heen en terug weg doen we per monorail. Beiden zijn gemaakt voor de wereldtentoonstelling van 1962. Dit jaar 50 jaar geleden.

Dinsdag 10 juli – Na het ‘verplichte’ rondje van de highlights van Seattle kunnen we nu gaan genieten van de natuur. Onze binnenlandse vlucht naar Alaska vertrekt om 9 uur. Ruim 3,5 uur later landen we in Anchorage, het is daar 10 uur later dan in Nederland. We kunnen meteen de camper ophalen. Jammer genoeg moeten we eerst even langs de service balie van Alaska Airways. 1 van onze tassen is niet aangekomen. Junior kan niet wachten tot dat we de camper gaan ophalen. Hij vindt het allemaal erg spannend.

Wordt vervolgd met…..Going to Valdez

Foto's

78954.jpg
78954.jpg
Imac1963
ed71f.jpg
ed71f.jpg
Imac1963
cd2ca.jpg
cd2ca.jpg
Imac1963
78954.jpg
78954.jpg
Imac1963