Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alaska image

Alaska

Alaska
Verenigde Staten
Willeke

Al lean to the left!

All lean to the left!

Met z' 4en zitten we opgepropt in een klein 1 motorig vliegtuigje. Op weg naar wat 1 van de hoogtepunten van onze vakantie moet worden. Mijn beste vriendin zit naast en me knijpt mijn hand fijn. Vliegen is toch niet haar grootste hobby. De piloot probeert het ijs wat te breken en met z'n allen leunen we naar links en het vliegtuigje gaat met ons mee.

Als we naar buiten kijken zien we de immense grootsheid en schoonheid van Alaska. Dit is wel wat we verwacht hadden. We hebben geluk. Het is helder en we kunnen de hele tocht genieten van het uitzicht. Schitterend. Dit wordt alleen maar beter als we in de buurt van Katmai National Park komen. De piloot doet nog een extra rondje om ons als het natuurschoon te laten zien.

We landen op het strand en willen meteen op pad, want ik de verte zien we de eerste beren al rondhobbelen. Nadat het andere vliegtuig ook is gearriveerd gaan we op pad. Voorzichtig lopen we richting een jong vrouwtje wat haar best doet om de stroom opwaarts zwemmende zalm te spotten. We komen dichterbij. Ze kijk even onze richting op, maar besluit dat we niet interessant zijn. Er is namelijk zalm in overvloed en na een minuut spetteren in het water loopt ze met een vis in haar bek naar de waterkant. Wat een fantastisch gezicht!

Na een paar uurtjes is het weer tijd om vertrekken. We kruipen weer gezellig met z'n allen in het vliegtuigje en leunen weer naar links. Maar nu wel met een super ervaring in onze achterzak (en sd kaartje).