Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alaska image

Northwestern Fjord Tour

Alaska
Verenigde Staten
WKerkhof

Northwestern Fjord Tour

Er is beroering aan boord, mensen schieten hun warme kleding aan, jassen eroverheen, het is druk in de gangetjes iedereen wil snel naar buiten… Er zijn Orka's in de buurt!
Mijn jas is nog nat, mijn haar plakt inmiddels tegen mijn gezicht en ook mijn camera is nog niet droog van het vorige spektakel, maar toch mag hij weer mee naar buiten! Snel nog een doekje over de lens halen en daar staan we weer langs de balustrade, turend naar het immense water. Waar zijn ze en welke kant zwemmen ze op, maar nog belangrijker, waar komen ze boven?

De spanning is te snijden, iedereen wil graag aan de goede kant van de boot staan om deze prachtige dieren niet alleen in het wild, maar het liefst ook nog van dichtbij te bewonderen.
En dan… we zien een groepje vinnen door het water scheren, richting de boot. Klik klik klik gaan alle camera's, maar verder is het doodstil aan boord. Iedereen is diep onder de indruk van deze machtig mooie dieren. Opeens, springt er een orka omhoog, en nog een, en nog een. Steeds wanneer hij uit het water omhoog komt gaat er een gedempt gilletje van verwondering.

Klik, klik klik gaat ook mijn camera! En ja in zijn volle glorie, recht uit het water staat hij op mijn foto!
De orka's blijven ongeveer een kwartiertje in de buurt van onze boot, en besluiten daarna een andere richting in te zwemmen.
Wij snellen allemaal weer naar binnen, de jassen gaan weer uit om ze enigszins te laten drogen, de camera's worden ook weer drooggewreven en gepoetst en we nemen een lekkere warme kop thee om zelf weer een beetje op te warmen, maar wat zijn we blij! Vol ongeloof kijken we elkaar aan… vol verwachting wat er nog meer gaat komen!

Naar deze indrukwekkende toer hadden we echt al lang naar uit gekeken Het is de Northwestern Fjords Tour.
Deze toer gaat verder in het Kenai Fjords Nationaal Park dan elke andere dagtoer! Je komt letterlijk op plaatsen die maar heel weinig mensen gaan zien.

Kenai Fjords Nationaal Park is een plek waar je zeker veel wildlife gaat zien, vogels, walvissen, zeeotters, dolfijnen en orka's zijn enkele van de prachtige dieren die je met een beetje geluk gaat zien. Deze toer brengt je ook naar drie zogenaamde 'Tide Water Glaciers', gletsjers die in de zee uitmonden en verschillende alpine gletsjers (die dus niet in zee uitmonden). Hij eindigt bij de schitterende Northwestern Fjords, waarna je weer omkeert richting de haven

De toer vertrekt dagelijks om 9.00 (tussen juni en september) en duurt ongeveer 9 uur. Je maakt ongeveer een rondje van 250 kilometer. Kosten zijn $184,- per persoon, maar daar is ontbijt, lunch en koffie en thee bij inbegrepen. Wij hadden ruim van te voren geboekt bij Kenai Fjord Tours zodat we zeker een plekje hadden op deze machtige trip.

Wij hadden onderweg veel regen en het was erg koud, dus mijn tip is neem warme, water en winddichte kleding mee, zorg voor voldoende lensdoekjes om alles droog en schoon te maken. Maar vooral geniet!

Foto's

34161.jpg
34161.jpg
WKerkhof
ccc87.jpg
ccc87.jpg
WKerkhof
fc72a.jpg
fc72a.jpg
WKerkhof
b1251.jpg
b1251.jpg
WKerkhof
ccc87.jpg
ccc87.jpg
WKerkhof