Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alaska image

Ervaringen Alaska (deel 1)

Alaska
Verenigde Staten
Suzannedenadel

Ervaringen Alaska (deel 1)

Ondertussen ben ik alweer een aantal weken terug uit Alaska, maar ben m'n volgende reis ernaar alweer aan het plannen!
Wat schitterend is het daar, zeg!
We zijn 2,5 week geweest en het was echt véél te kort. Er zijn zo vreselijk veel dingen die we nog hadden willen doen. Ondanks dat we al een aardig "volgepropt" schema hadden, was er meer om te doen en te zien.

Waar zal ik beginnen. Laat ik toch maar aan het begin beginnen!
Vlucht van Amsterdam via Houston (changed planes), tussentop in Seattle en toen uiteindelijk na ongeveer 24 uur geland in Anchorage. Prima vlucht met Continental Airlines.
"s Nachts in ons hostel in Anchorage aangekomen, zelf nog even bed opgemaakt, paar uurtjes geslapen en toen met de Alaska Railroad naar Talkeetna.
Wat een leuk plaatsje is dat, zeg. Aanrader.
Waar we verrast om waren was dat er hier geen taxi's reden. Dus hoe moesten we met onze overbagage koffers (in elk geval de mijne was veel te zwaar, haha) bij ons hostel komen?! Gelukkig is iedereen daar erg vriendelijk en zijn we opgehaald en naar het hostel gebracht.
We zouden die middag een flightseeing gaan maken over Mount Mckinley en de dag erna was voor eventueel uitloop voor de flightseeing. En dat was nodig ook. Het sneeuwde bij de berg en was slecht weer bij de berg.
De Talkeetna River is overigens ook mooi en een wandeling langs waard.
De volgende dag een flightseeing gehad, maar helaas konden we door het slechtere weer in de bergen niet naar Mt. Mckinley. Ook was een gletsjer landing helaas niet mogelijk :-(. Dat was erg jammer, maar het was niet anders.

Na Talkeetna ben ik doorgereisd met de trein naar Fairbanks, naar familie. M'n reisgenoten is 2 dagen in Denali NP gaan wandelen.
Fairbanks towntown is leuk om te zien, wat oude huizen. Van m'n familie kreeg ik uitleg over veel dingen, maar echt heel vreselijk veel stelde de plaats zelf niet voor. Je moet er echt omheen zijn. Want wat een prachtige natuur daar!
Ik wilde heel graag elanden zien, m'n familie heeft ze regelmatig in hun tuin, maar ik was er en nee hoor, geen elanden te zien..
Na een tijdje rijden, prachtige vergezichten en ook vanuit een hoger punt bij Fairbanks kun je Mt. Mckinley zien. Op de eerste avond daar heb ik 'm daar gezien! Wat vanuit Talkeetna niet mogelijk was.
Als je in Fairbanks bent, zijn de Chena Hot Springs een aanrader. De weg die erheen loopt is bijna gegarandeerd elanden-spotten. Tijdens onze autoreis erheen zijn we er 2 langs de weg tegen gekomen. Later bij de hot springs zelf liep er één rond.
Later werd ik streng toegesproken door verschillende mensen dat ik voortaan niet naar een eland moet lopen, maar ik doe erg veel voor een foto! Elanden kunnen ook erg gevaarlijk zijn en aangezien ik op teenslippers liep, was 't niet zo'n verstandige actie, maar vond het wel de moeite waard, dit was namelijk een mannetje, die we onderweg hebben gezien waren vrouwtjes.
In Fairbanks zijn we ook naar de Eldorado Gold mines geweest. Waar je na uitleg hoe men vroeger zocht naar goud, ook je eigen zakje "dirt" krijgt en naar goud gaat zoeken.
Ook de Riverboat Experience is een aanrader in Fairbanks. Zo kom je meer te weten over sledehonden, hoe men vroeger aan de rivier leefde etc.

Als je Alaska wilt beleven als een Alaskan, moet je eigenlijk wel op een avond een bezoek brengen aan de Howling Dog Saloon, bij het plaatsje Fox, vlakbij Fairbanks.

Deel 2 van de reis, vanaf Fairbanks naar Homer, volgt later.

Foto's

a6d68.jpg
a6d68.jpg
Suzannedenadel
9cfda.jpg
9cfda.jpg
Suzannedenadel
65115.jpg
65115.jpg
Suzannedenadel

Laat een reactie achter

4 reactie(s) bij "Ervaringen Alaska (deel 1)"

 • profile image comment
  Door Dianethone• geplaatst op 04 Aug 2010 | 07:27:00

  Het "Alaska"virus heeft je te pakken!! Ik heb het in een ongeneeslijke vorm!

  Bericht aangepast op 08:14:28
 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 04 Aug 2010 | 07:33:06

  Het klinkt allemaal goed en ach..... een beetje avontuur kan toch geen kwaad.... hahaha

  Bericht aangepast op 08:14:28
 • profile image comment
  Door Suzannedenadel• geplaatst op 04 Aug 2010 | 07:36:58

  Haha, nee, vind ik ook hoor, beetje avontuur ;-).

  Is het zo erg, Diane? Ik heb zelfs eraan gedacht om te emigreren. Besloten om eerst maar paar keer op vakantie te gaan ;-).

  Bericht aangepast op 08:14:28
 • profile image comment
  Door Schenkel• geplaatst op 04 Aug 2010 | 13:24:42

  Klinkt goed je verhaal staat ook op onze lijst maar er is zoveel moois overal tezien.

  Bericht aangepast op 08:14:28