Grand Turk eiland

Eens floreerde dit eiland door haar export van het witte goud, oftewel zout. Nu kun je er nog steeds genieten van prachtige stranden of kun je geheimzinnige grotten bezoeken, ooit gebruikt door de Lucayan Indianen. De hoofdstad van dit eiland, Cockburn Town, claimt het financiële hart van de Turks Eilanden te zijn. Desondanks blijft het een vriendelijk en slaperig stadje waar het vee en wilde paarden gewoon over straat lopen, tussen huisjes uit de negentiende eeuw. Midden op het eiland vind je salines, meren met een hoge concentratie zout die daardoor een sterke geur afgeven. Voor een spectaculaire duik moet je naar Salt Cay. Vanaf dit punt zie je in de juiste tijd schildpadden ‘s nachts hun eieren leggen. Ook heb je hier in sommige maanden grote kans om walvissen te spotten

Informatie over Grand Turk eiland

Beste foto's & tips van Grand Turk eiland

'552469' door MaJaTa '552469' door MaJaTa

Turks- en CaicoseilandenGrand Turk eiland

Turks- en CaicoseilandenGrand Turk eiland

Azuurblauw water op..

MaJaTa

Hier zie je het eiland Grand Turk dat onderdeel is van de Turks Caicos eilanden. De hoofdstad van Grand Turk is Cockburn Town. Grand Turk is een heel rustig eiland, spitsuur op dit eiland betekent hier dat er een paar auto’s in de hoofdstraat rijden. Naast overheidsgebouwen staat er een grote witgekalkte kerk met een helder rood dak en enkele overblijfselen van versierde gebouwen van een geïsoleerde koloniale buitenpost. Op Grand Turk tref je enorme tegenstellingen aan, van moderne telefoons en zeer geavanceerde communicatie- en bankfaciliteiten tot 200 jaar oude kerken van kalksteen, door ezels getrokken karren en een bijzonder oude bibliotheek, waar voorwerpen van de Lucaya-Indianen te zien zijn. Op het vaste land van Grand Turk is niet zoveel te beleven, maar de onderwaterwereld van dit eiland maakt dit ruimschoots goed. De muren van koraal dalen steil af en het water is zo ontzettend helder dat je een een zicht hebt van wel 50 meter. Heel bijzonder zijn de wouden vol met zwarte koraal en er leven grote scholen horsmakrelen en barracuda’s. Bij de West Wall liggen enkele van de mooiste plekken. Eén daarvan wordt ook wel McDonald’s genoemd, vanwege twee ronde bogen die doen denken aan het logo van de bekende hamburgerketen. Dus hou je van een rustig eiland waar boven water niet zoveel te beleven valt maar onderwater des te meer dan moet je beslist hier eens heen gaan! Verschillende boten varen naar deze bestemming.

'546916' door MaJaTa '546916' door MaJaTa

Turks- en CaicoseilandenGrand Turk eiland

Turks- en CaicoseilandenGrand Turk eiland

Het eiland Grand Turk

MaJaTa

Hier komen we aanvaren bij het eiland Grand Turk. Grand Turk ligt op ongeveer 900 kilometer ten zuidoosten van Miami en is onderdeel van de Turks- en Caicoseilanden, er wonen ongeveer 5000 mensen. Het eiland is erg geschikt als je van rust houdt , het is een klein eiland waar je allerlei watersporten kunt beoefenen maar je vindt er zeker geen grote winkels of een uitgebreid nachtleven, ook kun je hier heel mooi snorkelen of duiken want er zijn steile onderwaterwanden ( best eng deze te zien voor de eerste keer maar heel indrukwekkend ), grotten en koraalriffen vol planten en dieren en hele bijzondere sponzen. zie mijn review hierover.

Laat kaart zien