Tobago beste reistijd

Het weer in Tobago

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Tobago te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Tobago? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Tobago

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Trinidad:Omdat Tobago zuidelijk gelegen zijn, is de temperatuur het hele jaar weinig veranderlijk, zo rond de 30°C. De enige keuze qua reistijd die je moet maken is: Wel of geen regenseizoen op vakantie? Om geen tropische regenbuien te hoeven meemaken kun je van januari t/m mei gaan. Houd er rekening mee dat in februari en maart het carnavalsfestijn gaande is en je dan echt moet reserveren. Kies je voor een rustiger seizoen en neem je een tropische regenbui hier en daar voor lief, dan kun je het best in september of oktober gaan. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.


Reisadvies
Voor Tobago geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Februari/maart Carnaval, 19 juni Dag van de Arbeid, 1e maandag van augustus Dag van de Ontdekking, 31 augustus Dag van de Onafhankelijkheid

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Tobago

Beste foto's & tips van Tobago

'176277' door Nrique '176277' door Nrique

Trinidad en TobagoTobago

Trinidad en TobagoTobago

Grootste hersenkoraal

Nrique

Hét grootste hersenkoraal dat bekend is in het Caribbisch gebied. Met dimensies van 4 meter hoog en minimaal 5 in doorsnee voel je je als mens opeens redelijk klein. Dit koraal moet al eeuwen en eeuwen oud zijn. Bij de twee foto's van dit koraal kan je mooi zien wat een paar meter verschil in diepte en afstand voor invloed heeft op de waarneembare kleuren onder water. Des te verder weg, des te minder kleur en al naar gelang de diepte verdwijnt het kleurenspectrum.

'178649' door Nrique '178649' door Nrique

Trinidad en TobagoTobago

Trinidad en TobagoTobago

Verpleegsterhaai

Nrique

Een haai met tanden van enkele milimeters. Toch vallen er juist bij deze haai de meeste gewonden. Iedereen vindt hem aaibaar en valt ze lastig. Irriteer je ze, dan willen ze best een grote zuigzoen achtige beet achter laten. Verder net als elke andere haai vrij onschuldig. De verpleegsterhaai is voornamelijk een nachtdier en verschuilt zich tijdens de dag meestal onder overhangende rotsen of in grotjes. Dit doen ze vaak in groepen die kunnen oplopen tot in de tientallen haaien. Ze leven voornamelijk in ondiepe gedeeltes van 1 meter diepte of minder, maar zijn gespot tot op dieptes van 15 meter. Door de kleine tanden jagen ze voornamelijk op de wat kleinere vissen, octopussen en kreeftachtigen. Ze maken dit goed met een zuigkracht van zo'n 70 kg. (stevige zuigzoen dus mocht hij je te pakken krijgen)

'462045' door LottePost '462045' door LottePost

Trinidad en TobagoTobago

Trinidad en TobagoTobago

Poseren vraagt om een

LottePost

Stoer, sterk en statig. Deze vogel waarvan ik de naam echt niet weet, heeft bijna een uur op een tak voor mijn neus geposeerd. Stiekem kijken, hoofd draaien, blauwe kuif goed in model. Sta ik erop? Helaas ben ik geen pro in fotograferen, maar hij is zeker een fotograaf in model staan.

Laat kaart zien